Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Örtüaltı yetiştiriciliğinin tanımının yapılması, tarımda bitkisel üretimde ayrılan farklı yanları, sağladığı faydalar.
|
K1
|
2
|
Örtüaltında bitki yetiştirme sistemlerinin sınıflandırılması
|
K1
|
3
|
Örtüaltı tarımının tarihçesi, Türkiye ve dünyada örtüaltı tarımının genel durumu
|
K1
|
4
|
Seraların farklı şekillerde sınıflandırılması-I
|
K1
|
5
|
Seraların farklı şekillerde sınıflandırılması-I
|
K1
|
6
|
Sera kurulması sırasında etkili olan ekolojik, ekonomik ve sosyal faktörler
|
K1, Y1
|
7
|
Seralarda iklimlendirme-1. a) Isıtma b) Serinletme ve soğutma c) Işıklandırma
|
K1
|
8
|
Seralarda iklimlendirme 2 a) Havalandırma, b) Nemlendirme, c) CO2 gübrelemesi
|
K1
|
9
|
Serada toprak hazırlığı 1 a) Bitki artıklarının temizliği, b) Toprak işleme, c) Tuzluluğun giderilmesi
|
K1
|
10
|
Serada toprak hazırlığı 2 a) Toprağın organik madde içeriğinin artırılması, b) Toprak dezenfeksiyonu, c) Topraksız yetiştiriciliğin tanıtımı
|
K1
|
11
|
Örtüaltı domates yetiştiriciliği
|
K2
|
12
|
Örtüaltı biber yetiştiriciliği
|
K3
|
13
|
Örtüaltı patlıcan yetiştiriciliği
|
K1
|
14
|
Örtüaltı salata-marul yetiştiriciliği
|
K4
|