ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Üzümsü Meyveler ORG226 BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Üzümsü meyvelerin tanınması, ülke ekonomisine açısından yerinin öğrenilmesi
    2-Üzümsü meyvelerin ekolojik istekleri ile çoğaltma ve yetiştirme tekniklerinin öğrenilmesi
    3-Üzümsü meyvelerde bakım, hastalıklarla mücadele, hasat ve pazarla konularında bilgi edinilmesi
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)000
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3012525
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5014040
    Diğer 2012020
    Toplam İş Yükü(Saat)   113
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,77 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Üzümsü meyvelerin tanınması ve önemi
    2 Çileğin sistematiği, çeşitleri ve bunların önemli özellikleri
    3 Çileğin morfolojik ve ekolojik özellikleri
    4 Çileğin çoğaltılması, bahçe tesisi ve kültürel uygulamalar
    5 Çilek dışındaki diğer üzümsü meyvelerin tanıtımı, önemi, Dünya ve ülkemizdeki üretimleri
    6 Ahududunun sistematiği, morfolojik özellikleri ve ekolojik istekleri
    7 Ahududunun çoğaltılması, bahçe tesisi ve kültürel uygulamaları
    8 Ara sınav
    9 Böğürtlenin sistematiği, morfolojik özellikleri ve ekolojik istekleri
    10 Böğürtlenin çoğaltılması, bahçe tesisi ve kültürel uygulamaları
    11 Frenk üzümlerinin sistematiği, morfolojik özellikleri ve ekolojik istekleri
    12 Frenk üzümlerinin çoğaltılması, bahçe kurma ve kültürel uygulamaları
    13 Bektaşi üzümlerinin sistematiği, morfolojik özellikleri ,ekolojik istekleri, çoğaltılması, bahçe kurma ve kültürel uygulamaları
    14 Yaban mersinlerinin sistematiği, morfolojik özellikleri, ekolojik istekleri, çoğaltılması, bahçe kurma ve kültürel uygulamaları
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yard.Doç.Dr. Şebnem KUŞVURAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Yılmaz, H., 2009. Çilek. Hasat Yayıncılık 2. Çalik, H., 2000. Yaban mersini. Hasat Yayıncılık 3. Ağaoğlu, Y.S. 1986. Üzümsü Meyveler. A. Ü. Ziraat Fak. Yayınları. Ders Kitabı: 290, 377 s.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Türkiye ve dünyada önemli bir yer sahibi olmaya başlayan üzümsü meyvelerin, tanınması, insan beslenmesi ve gıda sanayinde kullanımı ve önemi, yetiştirilmesi, hasat ve pazarlanması konularında bilgi ve deneyim kazandırılması
    Dersin İçeriği -
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular 4
    2 Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar. 5
    3 Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetler ile ilgili temel bilgiye sahip olur. -
    4 Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar. 4
    5 Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini anlar. -
    6 Organik tarımda tüm kültürel işlemleri yapabilme yeteneği kazanır. 4
    7 Organik bitki koruma yöntemlerini bilir ve uygular. 3
    8 Özel olarak bilgi birikimine sahip olur, edindiği bilgileri pratik olarak kullanır. 4
    9 Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanıma ve kullanabilme becerisini kazanır. -
    10 Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı bilir ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster