Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Tohumun yapısı, tohum çimlendirme ortamları
|
K1
|
2
|
Çimlenmeyi uyarıcı ön işlemler
|
K1
|
3
|
Çimlenmeyi etkileyen çevre koşulları
|
K1
|
4
|
Tohum ekimi, fidelerin şaşırtılması
|
K1
|
5
|
Tohumun yapısı, tohum çimlendirme ortamları
|
K1
|
6
|
Çelik ile çoğaltım, gövde çelikleri ile üretim
|
K1
|
7
|
Yaprak çelikleri ve göz çelikleri ile üretim
|
K1
|
8
|
Aşıdan yararlanmanın nedenleri, aşılamanın sınırları
|
K1
|
9
|
Aşıda kaynamayı etkileyen faktörler, aşı kalemlerinin alınması ve saklanması
|
K1
|
10
|
Aşıların korunmasına yönelik bazı önlemler
|
K1
|
11
|
Kalem aşı teknikleri (dilcikli aşı, ekleme aşı, yan aşı, yarma aşı, kakma aşı, kabuk aşı, yanaştırma aşı)
|
K1
|
12
|
Göz aşı teknikleri (T aşı, Ters T aşı, I aşı, yongalı göz aşı, yama göz aşı)
|
K1
|
13
|
Daldırma ile üretim (adi daldırma, bileşik daldırma, hava daldırması, tepe daldırması, hendek daldırması)
|
K1
|
14
|
Soğanlı, yumrulu ve rizomlu bitkilerde üretim
|
K1
|