Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Suyun önemi, sulama suyu kalitesi ve tuzluluk ile ilgili tanımlar
|
K.1 Bölüm 1
|
2
|
Suyun fiziksel özellikleri
|
K.1 Bölüm 2
|
3
|
Sulama suyu analiz sonuçlarının ifade biçimleri ve birbirine dönüştürülmesi
|
K.1 Bölüm 1
|
4
|
Sulama sularındaki başlıca anyon, katyonlar
|
K.1 Bölüm 3
|
5
|
Sulama sularındaki iz elementler ve bor
|
K.1 Bölüm 3
|
6
|
Sulama suyu analiz raporu hazırlanması
|
K.1 Bölüm 4
|
7
|
Sulama suyu kalitesinin belirlenmesinde dikkate alınan ölçütler
|
K.1 Bölüm 5
|
8
|
Sulama suyu kalite sınıflandırma sistemleri ve rehberleri
|
K.1 Bölüm 5
|
9
|
Sulama suyu kalitesinin bitki ve toprak üzerine etkileri
|
K.1 Bölüm 8
|
10
|
Toprakta su-tuz dengesi
|
K.1 Bölüm 7
|
11
|
Sulama uygulamalarında yıkama gereksinimi
|
K.1 Bölüm 6
|
12
|
Sulanan alanlarda tuzluluk ve sodyumluluk sorunu
|
K.1 Bölüm 8
|
13
|
Toprakta tuz ve sodyumluluk sorununu,Tuzlu ve sodyumlu toprakların iyileştirilme yöntemleri
|
K.1 Bölüm 8
|
14
|
Su kirliliğine karşı alınması gereken önlemler
|
K.1 Bölüm 9
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular.
|
-
|
2
|
Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar.
|
-
|
3
|
Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetlerin ana hatlarını gösterir.
|
-
|
4
|
Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar.
|
-
|
5
|
Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini planlar.
|
2
|
6
|
Organik tarımda tüm kültürel işlemleri uygular.
|
1
|
7
|
Organik bitki koruma yöntemlerini yürütür.
|
-
|
8
|
Edindiği bilgileri pratik olarak kullanır.
|
2
|
9
|
Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanır.
|
2
|
10
|
Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı tanımlar ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir.
|
-
|