Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Giriş, iklim değişikliği tanım ve genel çerçevesi
|
K.1 Bölüm 1
|
2
|
Küresel ısınma ve iklim değişikliği, iklim modeli
|
K.1 Bölüm 2
|
3
|
Türkiye tarım havzaları
|
K.1 Bölüm 2
|
4
|
Tarımsal üretimde su kullanımı
|
K.1 Bölüm 2
|
5
|
İklim değişikliğinin su kaynakları üzerine etkileri
|
K.1 Bölüm 2
|
6
|
İklim değişikliği ve toprak nemi
|
K.1 Bölüm 3
|
7
|
İklim değişikliği ve hava sıcaklığı
|
K.1 Bölüm 3
|
8
|
İklim değişikliği, yağış ve buharlaşma
|
K.1 Bölüm 3
|
9
|
İklim değişikliğinin sıcaklık ve yağış üzerindeki etkileri
|
K.1 Bölüm 3
|
10
|
İklim değişikliğinin kuraklık etkileri
|
K.1 Bölüm 2
|
11
|
İklim değişikliği vejetasyon
|
K.1 Bölüm 3
|
12
|
İklim değişikliğine uyum stratejileri
|
K.1 Bölüm 2
|
13
|
İklim değişikliğinin bazı tarımsal ürünlerin üretimi üzerine etkileri
|
K.1 Bölüm 4
|
14
|
İklim değişikliğinin bazı tarımsal ürünlerin üretimi üzerine etkileri, sonuç ve öneriler
|
K.1 Bölüm 4,5
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Bekir CENGİL
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Kadıoğlu M., Ünal Y., İlhan A., Yürük C., (2017). Türkiye`de İklim Değişikliği ve Tarımda Sürdürülebilirlik. İTÜ.
K2. Zaimoğlu Z., (2019) İklim Değişikliği ve Türkiye Tarımı Etkileşimi, İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi Projesi (iklimİN), İklim Değişikliği Eğitim Modülleri Serisi 7. Ankara
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
İklim değişim süreçleri, nedenleri, etkileri ve analizi ile ilgili kavramlar hakkında bilgi ve deneyim kazandırmak
|
Dersin İçeriği
|
Tarımsal üretim üzerine iklim değişikliğinin etkileri
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular.
|
-
|
2
|
Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar.
|
-
|
3
|
Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetlerin ana hatlarını gösterir.
|
4
|
4
|
Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar.
|
-
|
5
|
Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini planlar.
|
-
|
6
|
Organik tarımda tüm kültürel işlemleri uygular.
|
-
|
7
|
Organik bitki koruma yöntemlerini yürütür.
|
-
|
8
|
Edindiği bilgileri pratik olarak kullanır.
|
-
|
9
|
Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanır.
|
-
|
10
|
Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı tanımlar ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir.
|
-
|