ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Sebze Yetiştiriciliği ORG235 GÜZ 2+1 Fakülte S 5
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)000
    Ödevler10155
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3012626
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5014242
    Diğer 1010220
    Toplam İş Yükü(Saat)   135
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     4,5 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   5
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Sebzeciliğin tarihçesi ve sebzelerin sınıflandırılması
    2 Türkiye ve dünyada sebzeciliğin yeri, beslenmedeki önemi
    3 Sebzelerin Sınıflandırılması
    4 Ekolojik istekleri
    5 Tohum Üretimi, Fide yetiştiriciliği
    6 Serin İklim Sebzeleri ( Soğan, sarımsak, Pırasa)
    7 Serin İklim Sebzeleri ( Lahana, karnabahar, Brokkoli)
    8 Ara Sınav
    9 Serin İklim Sebzeleri ( Havuç, Turp, Maydanoz)
    10 Serin İklim Sebzeleri ( Salata, Marul, Ispanak)
    11 Sıcak İklim sebzeleri ( Domates, Biber)
    12 Sıcak İklim sebzeleri ( Patlıcan, Hıyar)
    13 Sıcak İklim sebzeleri ( Kavun, Karpuz, Kabak)
    14 Sıcak İklim sebzeleri ( Fasulye, Bamya, Tatlı mısır)
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd.Doç.Dr. Ali ECE
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1.Kültür Sebzeleri Yetiştiriciliği (Sebze Yetiştirme) Prof.Dr. Hüseyin VURAL 2000 2.Sebze Yetiştiriciliği Prof. Dr. Atilla Günay, 2009.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Sebze yetiştirme teknikleri açısından deneyim kazandırma
    Dersin İçeriği -
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular 4
    2 Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar. 5
    3 Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetler ile ilgili temel bilgiye sahip olur. 1
    4 Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar. 4
    5 Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini anlar. 1
    6 Organik tarımda tüm kültürel işlemleri yapabilme yeteneği kazanır. 4
    7 Organik bitki koruma yöntemlerini bilir ve uygular. 4
    8 Özel olarak bilgi birikimine sahip olur, edindiği bilgileri pratik olarak kullanır. 3
    9 Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanıma ve kullanabilme becerisini kazanır. 1
    10 Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı bilir ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir. 1
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster