ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Sebze Yetiştiriciliği ORG235 GÜZ 2+1 Fakülte S 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Sebzeciliğin önemi ve Türkiye ekonomisindeki yerini tanımlar.
    2-Sebze bahçesi kurulumu ve bakım işlemlerini yürütür.
    3-Sebzelerde çoğaltım tekniklerini uygular.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Şebnem KUŞVURAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Vural, H., Eşiyok, D., Duman, İ. (2000). Kültür Sebzeleri (Sebze Yetiştirme). Ege Üniversitesi , İzmir K2. Günay, A. (2005). Sebze Yetiştiriciliği, İzmir K3. Şalk, A., Arın, L., Deveci, M., Polat, S. (2008). Özel Sebzecilik. Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Yayınları.
    Yardımcı Kitap Y1. Ağaoğlu, Y.S., Çelik, H., Çelik, M., Fidan, Y., Gülşen, Y., Günay, A., Halloran, N., Köksal, İ., Yanmaz, R. (2019). Genel Bahçe Bitkileri. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 4.
    Dersin Amacı Sebze sistematiği, sebzeciliğin ülke ekonomisindeki yeri ve önemi ile yetiştirme teknikleri açısından deneyim kazandırma.
    Dersin İçeriği Sebze kavramı, diğer kültür bitkilerinden farklılıkları, sebzelerin beslenme ve sağlık açısından önemleri, dünyadaki ve ülke ekonomisindeki yerleri, gen merkezleri, bahçe tesisi, çoğaltma teknikleri, toprak ve ekim-dikim yerleri hazırlığı, budama, gübreleme, sulama, tozlanma ve döllenmeye yardım konuları.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster