Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Topraksız tarımın tanımı, önemi ve tarihçesi
|
K1-K2
|
2
|
Topraksız tarımın Türkiye ve Dünyadaki durumu, mevcut sorunlar ve öneriler
|
K1-K2
|
3
|
Topraksız tarımın avantaj ve dezavantajları
|
K1-K2
|
4
|
Topraksız tarım sistemlerinin sınıflandırlması
|
K1-K2
|
5
|
Su kültürü yöntemi
|
K1-K2
|
6
|
Aeroponik kültürü yöntemi
|
K1-K2
|
7
|
Katı ortam kültürü yöntemi
|
K1-K2
|
8
|
Katı ortam kültürü-I
|
K1-K2
|
9
|
Katı ortam kültürü-II
|
K1-K2
|
10
|
Katı ortam kültürü-II
|
K1-K2
|
11
|
Topraksız yetiştiricilikte kullanılan katı ortamlar ve özellikleri
|
K1-K2
|
12
|
Besin solusyonu hazırlanması ve özellikleri
|
K1-K2
|
13
|
Mikro besin element eksiklik ve fazlalık belirtileri, besin eriyiği hazırlanması ile ilgili problemler
|
K1-K2
|
14
|
Besin eriyiği tankları, hastalık ve zararlı kontrolü
|
K1-K2
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular.
|
2
|
2
|
Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar.
|
-
|
3
|
Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetlerin ana hatlarını gösterir.
|
-
|
4
|
Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar.
|
3
|
5
|
Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini planlar.
|
-
|
6
|
Organik tarımda tüm kültürel işlemleri uygular.
|
3
|
7
|
Organik bitki koruma yöntemlerini yürütür.
|
-
|
8
|
Edindiği bilgileri pratik olarak kullanır.
|
-
|
9
|
Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanır.
|
-
|
10
|
Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı tanımlar ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir.
|
-
|