ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Kültür ve Doğa Mantarları ORG285 GÜZ 2+0 Üniversite S 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kültür mantarı hakkında genel bilgi sahibi olunur.
    2-Kültür mantarı yetiştirme yerleri ve üretim sistemleri öğrenilir.
    3-Kompost üretiminin nasıl yapılacağı bilgisi elde edilir.
    4-Kültür mantarı üretiminde hangi kültürel işlemlerin yapılacağı öğrenilir.
    5-Üretim planlaması yapılabilir.
    6-Hastalık ve zararlılara karşı nasıl mücadele edileceği ve karşılaşılan sorunların nasıl çözüleceği hakkında bilgi sahibi olunur.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)000
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)4011212
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6011818
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   58
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     1,93 ---- (2)
    Dersin AKTS Kredisi   2
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Dünyada ve Türkiye?de Kültür Mantarı Üretimi, Sistematikteki yeri, besin değeri
    2 Mantar Yetiştirme Yerleri ve sistemleri
    3 Kompost Hazırlığı
    4 Kompostun Pastörizasyon ve Dezenfeksiyonu, Misel Ekimi
    5 Misel Ön Gelişme Dönemi, Örtü Toprağı ve Toprak Örtümü
    6 Şapka Oluşumu ve Hasat Dönemi Kültürel İşlemler
    7 Şapka Oluşumu ve Hasat Dönemi Kültürel İşlemler
    8 Ara Sınav
    9 Kültür Mantarının Değerlendirme Şekilleri, Üretimde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Yolları
    10 Kültür mantarı hastalık ve zararlıları
    11 Doğa mantarları ve yanlış bilinenler
    12 Ülkemizde doğal olarak yetişen zehirli mantar türleri ve zehirlenmeler
    13 Ülkemizde doğal olarak yetişen ve yenilebilir mantar türleri
    14 Mantar üretim işletmelerinin gezilmesi
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu -
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Erkel, İ., Kültür Mantarı Yetiştiriciliği, Yalova 1993. Günay, A.,Mantar Yetiştiriciliği, Ankara
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Kültür ve doğa mantarı üretimi konusunda mesleki bilgi ve deneyim kazanmak, doğadan toplanan mantarların sakıncaları ve zararları hakkında bilgi sahibi olmak.
    Dersin İçeriği -
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular 1
    2 Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar. 1
    3 Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetler ile ilgili temel bilgiye sahip olur. 3
    4 Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar. 1
    5 Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini anlar. 1
    6 Organik tarımda tüm kültürel işlemleri yapabilme yeteneği kazanır. 1
    7 Organik bitki koruma yöntemlerini bilir ve uygular. 1
    8 Özel olarak bilgi birikimine sahip olur, edindiği bilgileri pratik olarak kullanır. 5
    9 Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanıma ve kullanabilme becerisini kazanır. 4
    10 Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı bilir ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir. 3
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster