Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Dünyada ve Türkiyede kültür mantarı üretimi, sistematikteki yeri, besin değeri
|
K1
|
2
|
Mantar yetiştirme yerleri ve sistemleri
|
K1
|
3
|
Kompost hazırlığı
|
K1
|
4
|
Kompostun pastörizasyon ve dezenfeksiyonu, misel ekimi
|
K1
|
5
|
Misel ön gelişme dönemi, örtü toprağı ve toprak örtümü
|
K1
|
6
|
Şapka oluşumu ve hasat dönemi kültürel işlemler-I
|
K1
|
7
|
Şapka oluşumu ve hasat dönemi kültürel işlemler-II
|
K1
|
8
|
Kültür mantarının değerlendirme şekilleri
|
K1
|
9
|
Üretimde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları
|
K1
|
10
|
Kültür mantarı hastalık ve zararlıları
|
K1
|
11
|
Doğa mantarları ve yanlış bilinenler
|
K1
|
12
|
Ülkemizde doğal olarak yetişen zehirli mantar türleri ve zehirlenmeler
|
K1
|
13
|
Ülkemizde doğal olarak yetişen ve yenilebilir mantar türleri-I
|
K1
|
14
|
Ülkemizde doğal olarak yetişen ve yenilebilir mantar türleri-II
|
K1
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular.
|
-
|
2
|
Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar.
|
-
|
3
|
Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetlerin ana hatlarını gösterir.
|
-
|
4
|
Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar.
|
3
|
5
|
Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini planlar.
|
-
|
6
|
Organik tarımda tüm kültürel işlemleri uygular.
|
-
|
7
|
Organik bitki koruma yöntemlerini yürütür.
|
-
|
8
|
Edindiği bilgileri pratik olarak kullanır.
|
-
|
9
|
Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanır.
|
4
|
10
|
Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı tanımlar ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir.
|
-
|