Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Fide yetiştirme tekniği, fide üretiminin önemi, fide yetiştirme ortamları ve özellikleri
|
K1-K2
|
2
|
Topraklı tarıma yönelik fide yetiştirme teknikleri (yastıklar, masura ve tavalar, saksı sistemleri)
|
K1-K2
|
3
|
Topraksız tarıma yönelik fide yetiştirme teknikleri
|
K1-K2
|
4
|
Ülkemizde sebze fidesi üretiminin mevcut durumu, sorunları ve çözüm yolları
|
K1-K2
|
5
|
Ülkemizde sebze fidesi üretiminin mevcut durumu, sorunları ve çözüm yolları
|
K1-K2
|
6
|
Asma fidan üretim tekniği (açık köklü fidan üretimi, kaplı fidan üretimi)
|
K1-K2
|
7
|
Asma fidan üretim tekniği (Aşısız asma fidan üretimi)
|
K1-K2
|
8
|
Ülkemizde asma fidan üretiminin mevcut durumu
|
K1-K2
|
9
|
Meyve Fidan üretimi- anaç kullanımı ve aşı uyuşmazlığı (çöğür anaçları, klon anaçları)-I
|
K1-K2
|
10
|
Meyve Fidan üretimi- Anaç kullanımı ve aşı uyuşmazlığı (çöğür anaçları, klon anaçları)-II
|
K1-K2
|
11
|
Aşılı meyve fidan üretimi
|
K1-K2
|
12
|
Aşısız meyve fidan üretimi
|
K1-K2
|
13
|
Kaplı meyve fidan üretimi
|
K1-K2
|
14
|
Meyve meyve fidan üretiminin durumu
|
K1-K2
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular.
|
1
|
2
|
Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar.
|
-
|
3
|
Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetlerin ana hatlarını gösterir.
|
-
|
4
|
Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar.
|
2
|
5
|
Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini planlar.
|
-
|
6
|
Organik tarımda tüm kültürel işlemleri uygular.
|
3
|
7
|
Organik bitki koruma yöntemlerini yürütür.
|
-
|
8
|
Edindiği bilgileri pratik olarak kullanır.
|
4
|
9
|
Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanır.
|
-
|
10
|
Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı tanımlar ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir.
|
-
|