ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Fide ve Fidan Üretim Teknolojisi ORG286 BAHAR 2+0 Üniversite S 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Fide ve fidan üretiminin tarımdaki yeri ve önemini özetler.
    2-Fide ve fidan üretim teknikleri ve tesislerinin ana hatlarını gösterir.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler20155
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)30155
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011010
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   62
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     2,07 ---- (2)
    Dersin AKTS Kredisi   2
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Fide yetiştirme tekniği, fide üretiminin önemi, fide yetiştirme ortamları ve özellikleri K1-K2
    2 Topraklı tarıma yönelik fide yetiştirme teknikleri (yastıklar, masura ve tavalar, saksı sistemleri) K1-K2
    3 Topraksız tarıma yönelik fide yetiştirme teknikleri K1-K2
    4 Ülkemizde sebze fidesi üretiminin mevcut durumu, sorunları ve çözüm yolları K1-K2
    5 Ülkemizde sebze fidesi üretiminin mevcut durumu, sorunları ve çözüm yolları K1-K2
    6 Asma fidan üretim tekniği (açık köklü fidan üretimi, kaplı fidan üretimi) K1-K2
    7 Asma fidan üretim tekniği (Aşısız asma fidan üretimi) K1-K2
    8 Ülkemizde asma fidan üretiminin mevcut durumu K1-K2
    9 Meyve Fidan üretimi- anaç kullanımı ve aşı uyuşmazlığı (çöğür anaçları, klon anaçları)-I K1-K2
    10 Meyve Fidan üretimi- Anaç kullanımı ve aşı uyuşmazlığı (çöğür anaçları, klon anaçları)-II K1-K2
    11 Aşılı meyve fidan üretimi K1-K2
    12 Aşısız meyve fidan üretimi K1-K2
    13 Kaplı meyve fidan üretimi K1-K2
    14 Meyve meyve fidan üretiminin durumu K1-K2
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Şebnem KUŞVURAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Gerçekcioğlu, R., Soylu A. ve Bilgener, Ş. 2018. Genel Meyvecilik (Meyve Yetiştiriciliğinin Esasları) Nobel Akademik Yayıncılık. K2. Günay, A., 2009. Genel Sebzecilik. Cilt-II, Nadir Kitap.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Fide ve fidan yetiştiriciliğinin önemi, durumu karşılaşılan zorluklar, çözüm önerileri, fide ve fidan yetiştiriciliğinde kullanılan teknikler ve tesisler hakkında bilgiler vermek.
    Dersin İçeriği Fide ve fidan yetiştiriciliği.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular. 1
    2 Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar. -
    3 Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetlerin ana hatlarını gösterir. -
    4 Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar. 2
    5 Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini planlar. -
    6 Organik tarımda tüm kültürel işlemleri uygular. 3
    7 Organik bitki koruma yöntemlerini yürütür. -
    8 Edindiği bilgileri pratik olarak kullanır. 4
    9 Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanır. -
    10 Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı tanımlar ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster