ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Fide ve Fidan Üretim Teknolojisi ORG286 BAHAR 2+0 Üniversite S 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Fide ve fidan üretiminin yeri ve önemi hakkında bilgi sahibi olunması
    2-Fide ve fidan yetiştiriciliği için gerekli olan materyaller hakkında bilgi sahibi olunması
    3-Fide ve fidan üretim teknikleri, tesisler hakkında bilgi ve deneyim sahibi olunması
    4-Fidanlıklarda bakım işlemleri ile hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemlerin bilinmesi
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)000
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3011010
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011515
    Diğer 2011010
    Toplam İş Yükü(Saat)   63
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     2,1 ---- (2)
    Dersin AKTS Kredisi   2
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Fide yetiştirme tekniği, Fide Üretiminin Önemi, Fide Yetiştirme Ortamları ve Özellikleri
    2 Topraklı Tarıma Yönelik Fide Yetiştirme Teknikleri (Yastıklar, Masura ve tavalar, saksı sistemleri)
    3 Topraksız Tarıma Yönelik Fide Yetiştirme Teknikleri
    4 Ülkemizde Sebze Fidesi Üretiminin Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Yolları
    5 Ülkemizde Sebze Fidesi Üretiminin Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Yolları
    6 Asma fidan üretim tekniği (Açık köklü fidan üretimi, kaplı fidan üretimi)
    7 Asma fidan üretim tekniği (Aşısız asma fidan üretimi)
    8 Ülkemizde Asma Fidan Üretiminin mevcut durumu
    9 Ara sınav
    10 Meyve Fidan üretimi- Anaç kullanımı ve aşı uyuşmazlığı (çöğür anaçları, klon anaçları)
    11 Aşılı Meyve Fidan Üretimi
    12 Aşısız Meyve Fidan Üretimi
    13 Kaplı Meyve Fidan Üretimi
    14 Meyve Fidan Üretiminin Durumu
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yard.Doç.Dr.Şebnem KUŞVURAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Gerçekcioğlu, R. Ve ark., 2010. Genel Meyvecilik Kitabı 2. Günay, A., 2009. Sebzecilik Kitabı
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Fide ve fidan yetiştiriciliğinin önemi, durumu karşılaşılan zorluklar, çözüm önerileri, Fide ve fidan yetiştiriciliğinde kullanılan teknikler ve tesisler hakkında bilgiler vermek
    Dersin İçeriği -
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular 4
    2 Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar. -
    3 Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetler ile ilgili temel bilgiye sahip olur. -
    4 Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar. 4
    5 Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini anlar. -
    6 Organik tarımda tüm kültürel işlemleri yapabilme yeteneği kazanır. 4
    7 Organik bitki koruma yöntemlerini bilir ve uygular. 3
    8 Özel olarak bilgi birikimine sahip olur, edindiği bilgileri pratik olarak kullanır. 4
    9 Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanıma ve kullanabilme becerisini kazanır. -
    10 Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı bilir ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster