ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Genetiğe giriş K1 - Bölüm 1
    2 Kalıtım ve değişim K1 - Bölüm 2
    3 Genetik olayların nedenleri (genotiple ilgili nedenler, dış çevre ile ilgili olan nedenler vb.) K1 - Bölüm 3
    4 Genetik olayların nedenleri (kalıtsal olan nedenler, çevre koşulları ile genotipin etki düzeyleri vb.) K1 - Bölüm 3
    5 Mendel genetiği (Mendel deneyleri, Mendel kuralları, birinci -F1- ve ikinci -F2- generasyon vb.) K1 - Bölüm 4
    6 Mendel genetiği (birden fazla allel, bitkilerde kendine kısırlık, insanlarda kan grupları, eksik dominans vb.) K1 - Bölüm 4
    7 Bitki ıslahının önemi ve amacı K2 - Bölüm 1, YK1
    8 Kültür bitkilerinin evrimi K2 - Bölüm 2, YK1
    9 Bitki ıslahının genetik ve sitogenetik ilkeleri (bitkilerde değişim, kalıtım mekanizması vb.) K2 - Bölüm 3, YK1
    10 Bitki ıslahının genetik ve sitogenetik ilkeleri (gen etkileri interaksiyonu, bağlı faktörler, kantitatif kalıtım, heterosis vb.) K2 - Bölüm 3, YK1
    11 Bitkilerde üreme sistemleri ve ıslah tekniği yönünden önemi (eşeyli ve eşeysiz üreme), bitkilerde uyuşmazlık ve kısırlık K2 - Bölüm 4, YK1
    12 Bitki ıslahı yöntemleri (kendine döllenen bitkiler) K2 - II. Bölüm 1, YK1
    13 Bitki ıslahı yöntemleri (yabancı döllenen bitkiler) K2 - II. Bölüm 2, YK1
    14 Bitki ıslahı yöntemleri (kendine ve yabancı döllenen bitkiler) K2 - II. Bölüm 1 ve 2, YK1
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster