ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Dış Mekân Süs Bitkileri Yetiştiriciliği PSB202 BAHAR 2+1 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Üretim yapılarının (fidanlık ve sera) genel özellikleri, planlanması, yapı malzemeleri ve yapım aşamaları hakkında bilgi edinebilme
    2-Kaplı, topraklı ve çıplak köklü fidan üretiminin avantaj ve dezavantajlarını öğrenerek doğru üretimi seçebilme
    3-Dış mekan süs bitkileri üretim yöntemlerini bilerek kaliteli bitki üretebilme
    4-Büyüme düzenleyici maddelerin dış mekan süs bitkileri üretimindeki kullanımını bilme
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Elif KARACA
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Genç, M., 2007. Odunsu ve Otsu Bitkiler Yetiştiriciliği. Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Yayın No: 76, SDÜ Basımevi, Isparta, 468 S. Yılmaz, M., 1994. Bahçe Bitkileri Yetiştirme Tekniği. Ç.Ü. Basımevi, Adana, 151 S.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Peyzaj çalışmalarında tasarım elemanı olarak kullanılan bitkisel materyalin üretim yöntemleri hakkında bilgi vererek bitkilerin doğru bir şekilde üretilmesini sağlamaktır.
    Dersin İçeriği Üretim yapıları, fidanlık ve seralar, süs bitkilerinin üretim yöntemleri; generatif üretim, vejetatif üretim, sporla üretim, üretim ortamları, çimlenmeyi engelleyicilerin giderilmesi, büyümeyi düzenleyici maddeler ve üretimde kullanımı, özel üretim yöntemleri ve bazı süs bitkilerinde kullanımı
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster