ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İç Mekan Süs Bitkileri PSB212 BAHAR 2+1 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-İç mekan süs bitkilerinin dünyadaki ve ülkemizdeki durumu hakkında bilgi edinebilme
    2-İç mekan süs bitkilerini familya, cins ve türleri ile tanıyabilme
    3-İç mekan süs bitkilerinde yapılması gereken bakım işlemlerini öğrenebilme
    4-İç mekan bitkilerinin üretim yöntemleri hakkında bilgi edinebilme
    5-Tasarım ilkeleri doğrultusunda iç mekan bitkisel tasarım yeteneğini geliştirebilme ve ülkemizde iç mekan bitkisi olarak kullanılan türler hakkında detaylı bilgi öğrenebilme
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Elif KARACA
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Yazgan M. E., Uslu, A., Tanrıvermiş, E., 2003. İç mekanda Bitkisel Tasarım. SASBÜD, İzmir, 101 s. Uzun, G., Türkiye İç Mekan Bitkileri Tanıtım Kitabı. Floraplus Yayıncılık, İstanbul, 80 S.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Süs bitkilerinin önemli bir parçasını oluşturan iç mekan süs bitkilerini tanımak, genel özellikleri, bakım işlemleri, üretim yöntemleri ve tasarımı hakkında bilgi edinmelerini sağlamaktır.
    Dersin İçeriği İç mekan bitkilerinin sınıflandırması, genel özellikleri, bakım işlemleri, üretim yöntemleri, iç mekanda bitkisel tasarımın amaçları, dikkate alınan çevresel koşullar, ülkemizde iç mekan bitkisi olarak yetiştirilen önemli bazı familya, cins ve türler, bu türler hakkında detaylı bilgiler
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster