Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Dersin kapsamı ve işleme yöntemi hakkında bilgilendirme. Çim bitkilerinin genel olarak tanıtımı, önemi ve tarihi.
|
|
2
|
Çim bitkilerinin genel morfolojik özellikleri. Ödevlerinin verilmesi.
|
|
3
|
Çim bitkilerinin kalite ölçütleri-I
|
|
4
|
Çim örtülerinin kalite ölçütleri-II
|
|
5
|
Serin mevsim çim bitkilerinin genel tanıtımı. Agrostis (Tavusotu), Festuca (Yumak), Lolium (Çim) ve Poa (Salkımotu) cinsine ait çim alanlarda kullanılan türler.
|
|
6
|
Sıcak, yarı kurak mevsim ve baklagil çim bitkilerinin genel tanıtımı.
|
|
7
|
Çim alanlarda çevresel etmenler.
|
|
8
|
Çim alanlarda toprak hazırlığı.
|
|
9
|
Çim alanda tesisinde kullanılan ekim yöntemleri. Ara sınav.
|
|
10
|
Çim alan tesisinde kullanılan dikim yöntemleri. Dönem başında verilen ödevlerin öğrenciler tarafından teslim edilmesi.
|
|
11
|
Çim alanlarda biçim işlemleri
|
|
12
|
Çim alanlarda kullanılan alet ve ekipmanlar.
|
|
13
|
Çim bitkileri üzerine faaliyet gösteren firma(lar) teknik gezisi.
|
|
14
|
Çim alanlarda bakım işlemleri.
|
|