Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Öğr. Gör. Ebru DERELLİ TÜFEKÇİ
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
Hill, J. W. and Petrucci, R. H., General Chemistry: An Integrated Approach, 2001.
Atkins, P. and Jones, L., Temel Kimya: Moleküller, Maddeler ve Değişimler, 1999.
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
Atom, molekül ve iyonik haldeki maddelerin kimyasal özelliklerini, kimyasal tepkimeler ile çözelti kimyasını kavrayabilme ve yorumlayabilme becerisini kazandırmak
|
Dersin İçeriği
|
-
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Dünya ve Türkiye tarımında tıbbi ve aromatik bitkilerin önemini kavrar.
|
-
|
2
|
Tıbbi ve Aromatik bitkilerin genel özellikleri hakkında bilgi edinir. Yetiştiricilikte önemli konuları öğrenir. Tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğinde toprak işleme, sulama, gübreleme, hastalık-zararlılarla mücadele, organik ve iyi tarım gibi alternatif üretim sistemlerini bilir ve uygular.
|
3
|
3
|
Üreticilere Tıbbi ve Aromatik bitki türlerinin önerilmesinde materyal temini, üretim süreci, pazarlama konularında bilgi verir.
|
-
|
4
|
Tıbbi ve Aromatik bitkiler alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir.
|
-
|
5
|
Tıbbi ve Aromatik Bitkileri alanında verimli ve kaliteli üretim yöntemlerini belirler, varsa sorunların çözümüne yönelik yöntemler geliştirir.
|
-
|
6
|
Çevreyi, doğal kaynakları ve biyolojik çeşitliliği korur, ekonomiye kazandırır ve sürdürülebilirliğini sağlar.
|
-
|
7
|
Tıbbi ve Aromatik bitkilerden elde edilen ürünlerin hasat sonrası işlemlerini, depolanmasını, standardizasyonunu ve kalite kriterlerini bilir ve uygular.
|
3
|
8
|
Alanıyla ilgili güncel bilgilere ulaşır, kaynak araştırması yapar, veri tabanlarını ve diğer bilgi kaynaklarını kullanır, sunu hazırlar.
|
-
|
9
|
Bireysel ve ekip çalışması yapar, sorumluluk alır, alanıyla ilgili sorunları çözer.
|
4
|
10
|
Mesleğiyle ilgili kanun ve yönetmelikleri bilir ve takip eder.
|
-
|