Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Staj alanında uygulama-I
|
-
|
2
|
Staj alanında uygulama-II
|
-
|
3
|
Staj alanında uygulama-III
|
-
|
4
|
Staj alanında uygulama-IV
|
-
|
5
|
Staj alanında uygulama-V
|
-
|
6
|
Staj alanında uygulama-VI
|
-
|
7
|
Staj alanında uygulama-VII
|
-
|
8
|
Staj alanında uygulama-VIII
|
-
|
9
|
Staj alanında uygulama-IX
|
-
|
10
|
Staj alanında uygulama-X
|
-
|
11
|
Staj alanında uygulama-XI
|
-
|
12
|
Staj alanında uygulama-XII
|
-
|
13
|
Staj alanında uygulama-XIII
|
-
|
14
|
Staj alanında uygulama-XIV
|
-
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Dünya ve Türkiye tarımında tıbbi ve aromatik bitkilerin önemini yorumlar.
|
4
|
2
|
Tıbbi ve Aromatik bitkilerin genel özelliklerini özetler. Yetiştiricilikte önemli konuların ana hatlarını gösterir. Tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğinde toprak işleme, sulama, gübreleme, hastalık-zararlılarla mücadele, organik ve iyi tarım gibi alternatif üretim sistemlerini değerlendirir.
|
4
|
3
|
Tıbbi ve Aromatik bitki türlerinin önerilmesinde materyal temini, üretim süreci ve pazarlama konularında harekete geçer.
|
-
|
4
|
Bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir.
|
-
|
5
|
Tıbbi ve Aromatik Bitkileri alanında verimli ve kaliteli üretim yöntemlerine karar verir, varsa sorunların çözümüne yönelik yöntemler uygular.
|
3
|
6
|
Çevreyi, doğal kaynakları ve biyolojik çeşitliliği savunur ve sürdürülebilirliğini organize eder.
|
-
|
7
|
Tıbbi ve Aromatik bitkilerden elde edilen ürünlerin hasat sonrası işlemlerini, depolanmasını, standardizasyonunu ve kalite kriterlerini düzenler.
|
3
|
8
|
Alanıyla ilgili güncel bilgilere ulaşır, kaynak araştırması yapar, veri tabanlarını ve diğer bilgi kaynaklarını kullanır, sunu hazırlar.
|
-
|
9
|
Bireysel ve ekip çalışması yapar, sorumluluk alır, alanıyla ilgili sorunları çözer.
|
5
|
10
|
Mesleğiyle ilgili kanun ve yönetmelikleri takip eder.
|
-
|