Ön Koşul
|
yok
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Pınar PORTAKAL
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Julie, M.J.(2004). Food Safety, CRS Press.
K2. Topal, Ş.(1996). Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim sistemleri, Tübitak.
K3. Altuğ, T., Ova, G., Demirağ, K., Kurtcan, Ü. (1994). Gıda Kalite Kontrolü, Ege Üniversitesi Müh. Fak. Yayınları, No:29, İzmir.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Topal, Ş. (2001).Gıda Endüstrisinde Risk Yönetimi Sistemi, HACCP ve Uygulamaları. Taç Ofset, İstanbul.
YK2. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu (Yayımlandığı Resmî Gazete,
Tarih:13/6/2010 Sayı : 27610), T.S.E., TS EN ISO 9000:2001, TS EN ISO 9001:2000, TS EN ISO 9004:2001 Standartları.
|
Dersin Amacı
|
Öğrencilere gıda güvenliği riskleri ve bu risklere karşı kritik kontrol noktalarında alınabilecek önlemler hakkında bilgiler vererek, gıda sektöründe kalite yöneticisi olarak çalışmalarını sağlayacak, kalite, gıda kalite kontrolünün temel kavramları, prensipleri ve yöntemleri, kontrol kartları, toplam kalite yönetimi, kalite yönetim sistemleri, gıda kalitesi ve güvenliği yönetim sistemleri (ISO-9001, ISO-22000) konularında bilgi kazandırmak.
|
Dersin İçeriği
|
Gıda kalitesi ve güvenliği ile ilgili temel ilkeler ve yasal yükümlülükler
|