Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Gıda güvenliğinin önemi Türkiye´de ve dünyada gıda güvenliği
|
K1-Bölüm1
|
2
|
Gıda güvenliği ile ilgili yasalar, gıda kanunu
|
YK2
|
3
|
Gıda kontaminantları ve bozulma etkenleri
|
K2-Bölüm1 K3-Bölüm1 YK1-Bölüm2
|
4
|
Gıda kökenli sağlık riskleri (bakteriler ve küflerden kaynaklanan riskler)
|
K2-Bölüm 2 YK1-Bölüm2
|
5
|
Gıda kökenli sağlık riskleri (bakteriler, parazitler, doğal gıda kontaminantları ve kimyasal kontaminantlardan kaynaklanan riskler)
|
K2-Bölüm2
|
6
|
Gıda koruma teknikleri ve ürün güvenliği
|
K2-Bölüm3 YK2
|
7
|
Gıdalara uygulanan temel koruma ve işleme teknikleri-I
|
K2-Bölüm3 K3-Bölüm2
|
8
|
Gıdalara uygulanan temel koruma ve işleme teknikleri-II
|
K2-Bölüm3
|
9
|
Gıda katkı maddeleri
|
K2-Bölüm2
|
10
|
Endüstriyel gıda güvenliğinde hijyen ve sanitasyon
|
K2-Bölüm4 YK2
|
11
|
Gıdalarda kalite güvenliği, ürün ve üretimin kontrolü
|
K2-Bölüm4 YK1-Bölüm2
|
12
|
GMP (İyi Üretim Uygulamaları), GHP`da (İyi Hijyen Uygulamaları) güvenlik programları
|
K2-Bölüm4
|
13
|
HACCP sistemi ve gıda endüstrisindeki gelişimi
|
YK1-Bölüm3
|
14
|
ISO 22000 Gıda güvenliği yönetim sistemi standardı
|
YK1-Bölüm2 YK2
|