Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Tıbbi ve aromatik bitkilerin tarihçesi ve kültürü yapılan Tıbbi ve aromatik bitkilere giriş
|
|
2
|
Türkiye`de ve Dünya`da bitki varlığı ve tıbbi bitkilerin durumu
|
|
3
|
Kültürü yapılan Tıbbi ve aromatik bitkilerin botanik özellikleri
|
|
4
|
Tıbbi bitkilerin kültüre alınma nedenleri
|
|
5
|
Tıbbi ve aromatik bitkilerin iklim toprak özellikleri
|
|
6
|
Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; Vejetatif çoğaltma
|
|
7
|
Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; Generatif çoğaltma
|
|
8
|
Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; Ekim, dikim
|
|
9
|
Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; bakım
|
|
10
|
Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; gübreleme
|
|
11
|
Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; hastalık ve zararlılarla mücadele
|
|
12
|
Tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştirme teknikleri; hasat ve kurutma teknikleri
|
|
13
|
Tıbbi-aromatik bitkilerin tüketimi ve ticareti
|
|
14
|
Ülkemizde ticari değeri yüksek olan türlerin yetiştirilme tekniği
|
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Dünya ve Türkiye tarımında tıbbi ve aromatik bitkilerin önemini kavrar.
|
5
|
2
|
Tıbbi ve Aromatik bitkilerin genel özellikleri hakkında bilgi edinir. Yetiştiricilikte önemli konuları öğrenir. Tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğinde toprak işleme, sulama, gübreleme, hastalık-zararlılarla mücadele, organik ve iyi tarım gibi alternatif üretim sistemlerini bilir ve uygular.
|
5
|
3
|
Üreticilere Tıbbi ve Aromatik bitki türlerinin önerilmesinde materyal temini, üretim süreci, pazarlama konularında bilgi verir.
|
-
|
4
|
Tıbbi ve Aromatik bitkiler alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir.
|
4
|
5
|
Tıbbi ve Aromatik Bitkileri alanında verimli ve kaliteli üretim yöntemlerini belirler, varsa sorunların çözümüne yönelik yöntemler geliştirir.
|
3
|
6
|
Çevreyi, doğal kaynakları ve biyolojik çeşitliliği korur, ekonomiye kazandırır ve sürdürülebilirliğini sağlar.
|
4
|
7
|
Tıbbi ve Aromatik bitkilerden elde edilen ürünlerin hasat sonrası işlemlerini, depolanmasını, standardizasyonunu ve kalite kriterlerini bilir ve uygular.
|
5
|
8
|
Alanıyla ilgili güncel bilgilere ulaşır, kaynak araştırması yapar, veri tabanlarını ve diğer bilgi kaynaklarını kullanır, sunu hazırlar.
|
4
|
9
|
Bireysel ve ekip çalışması yapar, sorumluluk alır, alanıyla ilgili sorunları çözer.
|
4
|
10
|
Mesleğiyle ilgili kanun ve yönetmelikleri bilir ve takip eder.
|
2
|