ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Tarla Bitkileri Yetiştiriciliği TAB219 GÜZ 2+1 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tarla bitkilerinin tarımdaki yeri ve önemi,
    2-Tarla bitkilerinin tarımdaki yeri ve önemi,
    3-Türkiye`nin dünya tahıl tarımında almış olduğu rol,
    4-Türkiye`nin dünya tahıl tarımında almış olduğu rol,
    5-Tarla bitkilerinin dünyada insan ve hayvan beslenmesinde etkinliği
    6-Tarla bitkilerinin dünyada insan ve hayvan beslenmesinde etkinliği
    7-Ekim nöbeti, yeşil gübreleme ve örtü bitkileri hakkında bilgi sahibi olma.
    8-Ekim nöbeti, yeşil gübreleme ve örtü bitkileri hakkında bilgi sahibi olma.
    9-Yem bitkileri yetiştiriciliğinde silaj ve kuru otun yerini ve muhafaza yöntemlerini kavrama.
    10-Yem bitkileri yetiştiriciliğinde silaj ve kuru otun yerini ve muhafaza yöntemlerini kavrama.
    11-Serin iklim tahılları tarımının insanlık için mutlak gerekliliği,
    12-Serin iklim tahılları tarımının insanlık için mutlak gerekliliği,
    13-Sıcak iklim tahıllarının dünyada insan ve hayvan beslenmesinde etkinliği,
    14-Sıcak iklim tahıllarının dünyada insan ve hayvan beslenmesinde etkinliği,
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)000
    Ödevler1011414
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 10000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3012121
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5013535
    Diğer 012020
    Toplam İş Yükü(Saat)   132
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     4,4 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Genel giriş, tarla sistemleri
    2 Toprak İşleme, toprak hazırlığı
    3 Tohumluk, Ekim
    4 Gübreleme, Ekim nöbeti,
    5 Hasat - harman ve depolama
    6 Sıcak iklim tahıllarının tanıtılması ve genel özellikleri
    7 Sıcak iklim tahıllarının yetiştirilmesi
    8 Ara Sınav
    9 Serin iklim tahıllarının tanıtılması ve genel özellikleri
    10 Serin iklim tahıllarının yetiştirilmesi
    11 Endüstri bitkilerinin tanıtılması ve genel özellikleri
    12 Endüstri bitkilerinin yetiştirilmesi
    13 Yem bitkileri hakkında genel bilgiler
    14 Tarla bitkilerinin hastalık ve zararlıları hakkında genel bilgiler
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Ahmet ÖZ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1-Sencar, Ö., Gökmen, S., Yıldırım, A., Kandemir, N. 1997. Tarla Bitkileri Üretimi. GOP Ün. Ziraat Fakültesi Yayın No.3, Ders Kitabı 3, 302 s., Tokat. 2-Ekrem KÜN Tahıllar-I Serin İklim Tahılları A.Ü. Ziraat Fak. Yayınları. Ankara. 3-Kün, E. 1994. Tahıllar II (Sıcak İklim Tahılları). Ankara Üniv. Ziraat Fak. Ders kitabı, Yayın no: 1360. Ders kitabı:394. Ankara
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Tarla Bitkileri konusunda mesleki bilgi ve deneyim kazandırmak
    Dersin İçeriği -
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Dünya ve Türkiye tarımında tıbbi ve aromatik bitkilerin önemini kavrar. 1
    2 Tıbbi ve Aromatik bitkilerin genel özellikleri hakkında bilgi edinir. Yetiştiricilikte önemli konuları öğrenir. Tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğinde toprak işleme, sulama, gübreleme, hastalık-zararlılarla mücadele, organik ve iyi tarım gibi alternatif üretim sistemlerini bilir ve uygular. 2
    3 Üreticilere Tıbbi ve Aromatik bitki türlerinin önerilmesinde materyal temini, üretim süreci, pazarlama konularında bilgi verir. 3
    4 Tıbbi ve Aromatik bitkiler alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir. 2
    5 Tıbbi ve Aromatik Bitkileri alanında verimli ve kaliteli üretim yöntemlerini belirler, varsa sorunların çözümüne yönelik yöntemler geliştirir. 3
    6 Çevreyi, doğal kaynakları ve biyolojik çeşitliliği korur, ekonomiye kazandırır ve sürdürülebilirliğini sağlar. 4
    7 Tıbbi ve Aromatik bitkilerden elde edilen ürünlerin hasat sonrası işlemlerini, depolanmasını, standardizasyonunu ve kalite kriterlerini bilir ve uygular. 3
    8 Alanıyla ilgili güncel bilgilere ulaşır, kaynak araştırması yapar, veri tabanlarını ve diğer bilgi kaynaklarını kullanır, sunu hazırlar. 2
    9 Bireysel ve ekip çalışması yapar, sorumluluk alır, alanıyla ilgili sorunları çözer. 4
    10 Mesleğiyle ilgili kanun ve yönetmelikleri bilir ve takip eder. 5
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster