1-Dünya`da ve Türkiye`de tarım, ormancılık ve hayvancılık alanlarında yapılan İSG uygulamalarını açıklar. 2-Tarımda İSG ile ilgili temel riskleri ve tehlikeleri kavrar. 3-Risklerin değerlendirilmesi, önlemlerin alınması ve kontrol tedbirleri ile ilgili yasal mevzuatları açıklar. 4-Kimyasal Risk Etmenlerini (pestisitler, gaz ve tozlar) listeler ve açıklar. 5-Fiziksel Risk Etmenlerini (gürültü, titreşim, aydınlatma, termal konfor, radyasyon ve basınç) tablo halinde düzenler ve açıklar. 6-Ergonominin amacı, kapsamı ve önemini izah eder. 7-Ormancılıkta riskleri ve hayvansal riskleri tarif eder. 8-Tarım, ormancılık ve hayvancılıkta kullanılan pilot İSG uygulamalarını ifade eder. |