Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Oğuz AYDEMİR
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1.Ders notu
K2.Madigan, M.T. ve Martinko, J.M. (2010). Brock Mikroorganizmaların Biyolojisi. Palme Yayıncılık, Ankara.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1.Tunail, N. (2009). Mikrobiyoloji, Pelin Ofset, Ankara, 448s.
YK2.Hogg, S. (2005). Essential Microbiology. John Wiley & Sons, England.
|
Dersin Amacı
|
Prokaryot ve ökaryotik hücreleri, hücre yapılarını, mikrobiyal büyümeyi ve mikrobiyal metabolizmayı anlamak için temel mikrobiyoloji terimlerini tanıtmak ve gerekli bilgileri sağlamak
|
Dersin İçeriği
|
Mikrobiyolojiye giriş, mikroorganizmaların ve ökaryotik hücre yapılarının terminolojisi ve sınıflandırılması, prokaryotik hücre yapıları, bakteri çekirdekleri ve replikasyonu, protein sentezi, mikrobiyal beslenme, mikrobiyal gelişme, temel metabolik aktiviteler, enerji kazanma yolları, virüsler.
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Matematik, fen ve mühendislik bilgilerini uygulama becerisine sahip olma
|
4
|
2
|
Ürün geliştirme çalışmalarını planlama ve uygulama becerisine sahip olma
|
-
|
3
|
Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçları analiz etme ve yorumlama
|
-
|
4
|
Alanında; projelendirme, fizibilite, tasarım, kontrol, süreç yenileme, araştırma geliştirme çalışmalarını kurgulama ve yürütme
|
-
|
5
|
Alanında geliştirilmiş teknolojileri tanıma ve bu teknolojilerin uygulanma sürecinde karşılaşılan sorunları çözme becerisine sahip olma
|
2
|
6
|
Teknolojik gelişmeleri takip ederek çağın sorunları hakkında bilgi edinme ve yapacağı uygulamalarda uygun araçları seçme ve kullanma
|
2
|
7
|
Mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisine sahip olma
|
2
|
8
|
Mühendislik çözümlerinin, evrensel ve toplumsal boyutlarda etkilerini anlamak için gerekli genişlikte eğitim alma
|
3
|
9
|
Alanında gerekli olan bilgiye, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanma
|
3
|
10
|
Alanındaki ulusal ve uluslararası mevzuatı ve diğer düzenlemeleri takip etme
|
2
|
11
|
Alanındaki uygulamalarda çevre, iş güvenliği ve insan sağlığı ile ilgili konuları bilme ve uygulama
|
4
|
12
|
Disiplinler arası takımlarda çalışabilme ve etkin iletişim kurma
|
3
|
13
|
Mesleki ve etik sorumluluk bilinci bilincine sahip olma
|
3
|
14
|
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olma
|
5
|
15
|
Sosyal, kültürel ve toplumsal sorumlulukları kavrama, benimseme ve uygulayabilme becerisine sahip olma
|
3
|