ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Isı Transferi GMÜ303 GÜZ 4+0 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Isı aktarım mekanizmalarını kavrar ve bu bilgiyle problem çözer.
    2-Levha üzerinde ve kanallarda laminer ve türbülanslı akımlar için taşınımla ısı aktarımını hesaplar
    3-İşletmelerde kullanılan ısı değiştiriciler hakkında bilgi edinir ve gerekli hesaplamaları yapar.
    4-Doğal ve zorlanmış taşınımla olan ısı aktarımını hesaplar
    5-Bireysel çalışma yapar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14456
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14342
    Ödevler3014040
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3011515
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 4013030
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   183
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     6,1 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Isı transferine giriş, kondüksiyon, konveksiyon ve radyasyon hakkında bilgiler
    2 Kondüksiyon kavramı ve Fourier Yasası
    3 Tabaka, silindir ve kürede kondüksiyon
    4 Kritik çap
    5 Sıvılarda ısı transferi prensipleri, toplam katsayının hesaplanması
    6 Problem saati
    7 Faz değişimi olmadan sıvılarda ısı transferi, ısı transferindeki önemli katsayılar
    8 Borularda ısı transferi, ampirik eşitlikler
    9 Borularda ısı transferi, ampirik eşitlikler (devam)
    10 Problem saati
    11 Problem saati
    12 Isı değiştiriciler
    13 Doğal konveksiyon, kaynama, yoğunlaşma
    14 Problem saati
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Emin Burçin ÖZVURAL
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Transport Processes and Unit Operations, 3rd ed., Prentice-Hall International Inc., New Jersey, 1993. Yazarı: Geankoplis, C. J., Unit Operations of Chemical Engineering, (6th edition), yazarlar: Mccabe, Smith, Harriott
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Gıda Mühendisliği öğrencilerine ısı transferi hakkında temel ve gerekli bilgiler vermek.
    Dersin İçeriği Kondüksiyon kavramı, tabaka, silindir ve kürede kondüksiyon, konveksiyon kavramı, Newton`un Soğuma Yasası, sıvılarda ısı transferi prensipleri, toplam katsayının hesaplanması, faz değişimi olmadan sıvılarda ısı transferi, ısı transferindeki önemli katsayılar, borularda ısı transferi, ampirik eşitlikler, ısı değiştiriciler, kararsız rejimde iletim eşitliği, kritik yarıçap, doğal konveksiyon, kaynama.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Matematik, fen ve mühendislik bilgilerini uygulama becerisi 5
    2 Ürün geliştirme çalışmalarını planlama ve uygulama becerisi 3
    3 Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi 3
    4 Alanında; projelendirme, fizibilite, tasarım, kontrol, süreç yenileme, araştırma geliştirme çalışmalarını kurgulama ve yürütme becerisi 5
    5 Alanında geliştirilmiş teknolojileri tanıma ve bu teknolojilerin uygulanma sürecinde karşılaşılan sorunları çözme becerisi. 4
    6 Teknolojik gelişmeleri takip ederek çağın sorunları hakkında bilgi edinme ve yapacağı uygulamalarda uygun araçları seçme ve kullanma becerisi 4
    7 Mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi 5
    8 Mühendislik çözümlerinin, evrensel ve toplumsal boyutlarda etkilerini anlamak için gerekli genişlikte eğitim 5
    9 Alanında gerekli olan bilgiye, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanarak ulaşabilme becerisi 5
    10 Alanındaki ulusal ve uluslararası mevzuatı ve diğer düzenlemeleri takip edebilme -
    11 Alanındaki uygulamalarda çevre, iş güvenliği ve insan sağlığı ile ilgili konuları bilme ve uygulama becerisi -
    12 Disiplinler arası takımlarda çalışabilme ve etkin iletişim kurma becerisi -
    13 Mesleki ve etik sorumluluk bilinci -
    14 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci 3
    15 Sosyal, kültürel ve toplumsal sorumlulukları kavrama, benimseme ve uygulayabilme becerisi -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster