Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Sezin TUTA ŞİMŞEK
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1 Geankoplis, C. J. (1993). Transport Processes and Unit Operations. Third ed., Prentice-Hall International, New Jersey.
K2 Mccabe, W.L., Smith, J.C., Harriott, P. (1993). Unit Operations of Chemical Engineering, Fifth ed., McGraw-Hill, New York.
K3 Ders notu
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
Gıda Mühendisliği öğrencilerine ısı transferi hakkında temel ve gerekli bilgiler vermek.
|
Dersin İçeriği
|
Kondüksiyon kavramı, tabaka, silindir ve kürede kondüksiyon, konveksiyon kavramı, Newton`un Soğuma Yasası, sıvılarda ısı transferi prensipleri, toplam katsayının hesaplanması, faz değişimi olmadan sıvılarda ısı transferi, ısı transferindeki önemli katsayılar, borularda ısı transferi, ampirik eşitlikler, ısı değiştiriciler, kararsız rejimde iletim eşitliği, kritik yarıçap, doğal konveksiyon, kaynama.
|