Kaynaklar
|
1. Kayahan, M., Tekin, A., Zeytinyağı üretim teknolojisi, Filiz matbaacılık San. ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, 2006.
2. Kayahan, M., Yağlı tohumlardan ham yağ üretim teknolojisi, Filiz matbaacılık San. ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, 2004.
3. Kayahan, M., Yemeklik rafinasyon teknolojisi, Filiz matbaacılık San. ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, 2005.
4. Cemeroğlu, B., Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Cilt I, Nobel yayınevi, 2011.
5. Cemeroğlu, B., Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Cilt II, Nobel yayınevi, 2011
6. Hoseney, R.C., Principles of Cereal Science and Technology, American Association of Cereal Chemists, 1994.
7. Elgün, A., Ertugay, Z., Tahıl İşleme Tkenolojisi,Atatürk Üniversitesi Yayınları No:718, Erzurum, 2002.
|
Dersin İçeriği
|
Yağ üretiminde yararlanılan başlıca yağlı bitkiler ve bu bitki tohumlarının depolanması
Yağlı tohumdan yağ eldesi işlemleri
Hamyağların rafinasyonu :degumming ve nötralizasyon
Hamyağların rafinasyonu :renk açma, deodorizasyon ve vinterizasyon
Zeytin yağı üretim teknolojisi
Zeytinyağının bileşimi, standardizasyonu ve kalite ölçütleri
Meyve sebzelerin bileşimi
Meyve suyu üretim teknolojisi
Konserve üretim teknolojisi, salça üretim teknolojisi, reçel - marmelat üretim teknolojisi
Meyve sebzelerin çeşitli yöntemlerle muhafazasında uygulanan önişlemler,meyve ve sebzelerin dondurularak muhafaza edilmesi, Kurutma teknolojisi
Buğday çeşitlerinde; fiziksel, kimyasal ve teknolojik kalite kriterlerinin önemi
Ekmek üretim teknolojisi
Makarna ve bulgur üretim teknolojisi
Bisküvi, kraker ve kek üretim teknolojisi
|