ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Giriş: gıda tanımı, gıdanın bileşenleri, gıdaların besin değeri, beslenme, gıda işleme sırasında gıda bileşenindeki değişiklikler, K1, K2, K3 Giriş bölümleri
    2 Su: kimyasal yapısı,fizikokimyasal özellikleri, çözücü özeliği ve iyonlaşması, ozmoz, diffüzyon, yüzey gerilimi, faz diyagramı ve izoterm, su aktivitesi, su aktivitesinin gıda bileşenlerinin reaksiyonlarına etkileri K1, K2, K3 Su bölümleri
    3 Karbonhidratlar: gıdalarda karbonhidratların fonksiyonları, canlılarda karbonhidratların fonksiyonları,, K1, K2, K3 Karbonhidratlar bölümleri
    4 Monosakkaritler, disakkaritler, oligosakkaritler, polisakkaritler, diyet lifler K1, K2, K3 Karbonhidratlar bölümleri
    5 Lipitler: yağ asitleri, gliseritler, fosfolipitler, sfingositler, mumlar, steroller, hidrokarbonlar, lipkromlar, lipovitaminler, oksidasyon, oto- foto- enzimatik termo - oksidasyon, antioksidanlar K1, K2, K3 Lipitler bölümleri
    6 Lipitler: yağ asitleri, gliseritler, fosfolipitler, sfingositler, mumlar, steroller, hidrokarbonlar, lipkromlar, lipovitaminler, oksidasyon, oto- foto- enzimatik termo - oksidasyon, antioksidanlar K1, K2, K3 Lipitler bölümleri
    7 Proteinler; aminoasitlerin sınıflandırılması, adlandırılması ve yapıları, K1, K2, K3 Proteinler bölümleri
    8 Proteinler; proteinlerin sınıflandırılması, proteinlerin başlıca özellikleri; proteinlerin yapısı; proteinlerin fonksiyonel grupları ve bu grupların kimyasal yapıları, hidrofobik özellikleri K1, K2, K3 Proteinler bölümleri
    9 Ders tekrarı K1, K2, K3 Giriş, Su, Karbonhidratlar, Lipitler ve lipitler bölümleri
    10 Vitaminler: yağda çözünen vitaminler, A, D,E, K suda çözünen vitaminler b grubu, vitaminoidler K1, K2, K3 Vitaminler bölümleri
    11 Mineraller: temel mineraller, iz mineraller, eser mineraller, gıdalarda minerallerin kimyasal ve fonksiyonel özellikleri K1, K2, K3 Mineraller bölümleri
    12 Enzimler: adlandırılması, yapıları, etki şekilleri, sınıflandırılması, gıda sanayiinde kullanılan enzimler, gıda işlemede enzimler Enzim kinetiği K1, K2, K3 Enzimler bölümleri
    13 Fenolikler ve Renk maddeleri: fenolik asitler, flavonoidler, gıdalarda renk maddeleri, klorofil, karotenoid, antosiyanid, betalain, hemoglobin K1, K2, K3 Fenolikler ve Renk Maddeleri bölümleri
    14 Ders tekrarı K1, K2, K3 Vitaminler, Mineraller, Enzimler, Fenolikler ve Renk Maddeleri bölümleri
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster