ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Katkı Maddeleri GMÜ425 GÜZ-BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıda Katkı maddelerini, gıdanın doğal bileşenlerinden ayırt edebilmeyi öğrenir
    2-Gıda katkı maddelerinin sınıflandırılmalarını, fonksiyonel özelliklerini ve kullanım amaçlarını öğrenir
    3-Gıda katkı maddelerinin kullanımlarında uygulanan genel ilkeleri kavrama ve uygun olmayan kullanımın yaratacağı toksik özellikleri öğrenir
    4-Gıda katkı maddesi kullanımında yasal düzenlemeleri öğrenir
    5-Gıda katkı maddeleri ile ilgili bilimsel yayınları taramayı ve son gelişmeler hakkında bilgi edinmeyi öğrenir
    6-Bilimsel yayınları anlamayı ve bu yayınları sunum haline getirmeyi öğrenir
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr. Hüdayi ERCOŞKUN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Altuğ, T. (editör), Gıda Katkı Maddeleri, Ege Üniversitesi Gıda Mühen.bölümü yayınları, Meta Basım Matbaacılık Hizmetleri, 2006.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı gıda katkı maddelerinin tanımı ve kullanım amaçları ile fonksiyonlarını incelemektir. Ayrıca uygun olmayan şekillerde kullanımlarında oluşabilecek toksik özellikleri ve gıda katkı maddeleri ile ilgili yasal düzenlemeler konusunda da bilgi verilmektir.
    Dersin İçeriği Gıda Katkı Maddeleri kullanımı ile ilgili genel kurallar ve mevzuat hükümleri ile başlıca Antioksidanlar, Antimikrobiyeller, Asitliği Düzenleyiciler, Emülgatörler, Gamlar, Lezzet maddeleri Lezzet arttırıcılar, Renklendiriciler, Şelat ajanları, Tatlandırıcılar, Topaklanmayı önleyiciler Un işleme ajanları ve diğer katkı maddeleri sınıflarının incelenmesi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster