ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Analizleri GMÜ407 GÜZ 2+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Enstrümental gıda analizlerinin amaç ve kapsamını özetler.
    2-Kromatografik analiz tekniklerini tanır
    3-Spektroskopik analiz tekniklerini tanır
    4-Meslek hayatlarında karşılaşacakları cihazları tanır
    Ön Koşul GMÜ 301 Gıda Kimyası Dersini almış olmak
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof.Dr.Baran Önal Ulusoy
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1.Yıldız, A., Genç, Ö, Bektaş, S. (1997) Enstrümental Analiz Yöntemleri, Hacettepe Yayınları A-64. K2.Ders notları (powerpoint slaytlar)
    Yardımcı Kitap YK1. Hışıl, Y. (2011) Enstrümental Gıda Analizleri (3 cilt birarada Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları no:7. YK2. Hışıl, Y. (2010) Enstrümental Gıda Analizleri Laboratuvar Deneyleri, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları No:3. YK3.Skoog, D.A., Holler, F.J., Crouch, S.R. (2006) Principles of instrumental analysis, Thomson Brooks/Cole.
    Dersin Amacı Öğrencilere enstrümental analiz yöntemlerinin temel prensiplerin verilmesi ve bunlara ilişkin uygulamaların yaptırılması ve meslek hayatlarında her zaman karşılaşacakları cihazları tanıtmaktır.
    Dersin İçeriği Spektroskopik ve kromatografik cihazların çalışma prensipleri, türleri ve bu cihazların gıda analizleri için kullanıldığı uygulamalar
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster