Ön Koşul
|
GMÜ 301 Gıda Kimyası Dersini almış olmak
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Prof.Dr.Baran Önal Ulusoy
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1.Yıldız, A., Genç, Ö, Bektaş, S. (1997) Enstrümental Analiz Yöntemleri, Hacettepe Yayınları A-64.
K2.Ders notları (powerpoint slaytlar)
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Hışıl, Y. (2011) Enstrümental Gıda Analizleri (3 cilt birarada Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları no:7.
YK2. Hışıl, Y. (2010) Enstrümental Gıda Analizleri Laboratuvar Deneyleri, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları No:3.
YK3.Skoog, D.A., Holler, F.J., Crouch, S.R. (2006) Principles of instrumental analysis, Thomson Brooks/Cole.
|
Dersin Amacı
|
Öğrencilere enstrümental analiz yöntemlerinin temel prensiplerin verilmesi ve bunlara ilişkin uygulamaların yaptırılması ve meslek hayatlarında her zaman karşılaşacakları cihazları tanıtmaktır.
|
Dersin İçeriği
|
Spektroskopik ve kromatografik cihazların çalışma prensipleri, türleri ve bu cihazların gıda analizleri için kullanıldığı uygulamalar
|