Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Spektroskopinin temelleri
|
K1 Sayfa 1-31
K2 Bölüm-1
|
2
|
Absorpsiyon ölçümlerinin dayandığı kanunlar, Beer yasası
|
K1 Sayfa 33-67
K2 Bölüm-2
|
3
|
Floresans spektroskopisi
|
K1 Sayfa 75-83
K2 Bölüm-3
|
4
|
Atomik Absorpsiyon Spektrofotometresi (AAS) cihazının kısımları
|
K1 Sayfa 85-100
K2 Bölüm-4
|
5
|
AAS de Engellemeler ve Önleme yöntemleri
Atomik Emisyon Spektrofotometresi (AES) cihazının kısımları
|
K1 Sayfa 101-111 ve 113-119
K2 Bölüm-4 ve 5
|
6
|
AAS ve AES nin gıda analizlerindeki uygulamaları
|
K1 Sayfa 120-127
K2 Bölüm-6
|
7
|
Infrared Spektroskopisi ölçüm prensibi ve cihazın temeli
|
K1 Sayfa 177-190
K2 Bölüm-7
|
8
|
Fourier Transform Infrared (FTIR) spektrumlarının yorumlanması
|
K1 Sayfa 191-196
K2 Bölüm-7
|
9
|
İnce Tabaka Kromatografisinin temelleri ve gıda analizlerindeki uygulamaları
|
K2 Bölüm-8
|
10
|
Kromatografi ile ilgili terimlerin anlamı (Teorik plaka sayısı, rezolüsyon, v.b.) ve kromatografik yöntemlerin çeşitleri
|
K1 Sayfa 409-416
K2 Bölüm-9
|
11
|
Kolon Kromatografisi
|
K2 Bölüm-10
|
12
|
Yüksek Basınç Sıvı Kromatografisinin (HPLC) Kısımları: Hareketli faz rezervuarı, Pompa, Kolon, Dedektörler
|
K1 Sayfa 417-422
K2 Bölüm-11
|
13
|
Yüksek Basınç Sıvı Kromatografisi (HPLC) Uygulamaları
|
K2 Bölüm-11
|
14
|
Gaz kromatografisinin kısımları: Taşıyıcı gaz, Kolonlar; kolon dolgu maddeleri ve sabit fazlar ve gıda uygulamaları
|
K1 Sayfa 423-428
K2 Bölüm-12
|