Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Sezin TUTA ŞİMŞEK
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
|
Kaynaklar
|
K1 Maroulis, Z. B., & Saravacos, G. D. (2003). Food process design (Vol. 126). CRC Press, ABD.
K2 Saldamlı, İ. Saldamlı E. (2004). Gıda Endüstrisi Makineleri,Savaş Yayınevi, Ankara.
K3 Işık A. (2012) Mühendislik Ekonomisi, Birsen Yayınevi, İstanbul.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1 Singh, R.P., Heldman, D.R. (2015). Gıda Mühendisliğine giriş, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.
YK2 Geankoplis, C. J. (1993). Transport Processes and Unit Operations. Third ed., Prentice-Hall International, New Jersey.
|
Dersin Amacı
|
Öğrencilere mühendislik etiği, sorumlulukları ile ilgili bilgi verilmesi, gıda endüstrisinde kullanılan araçların örnek çalışmalarla tasarımının yapılması, mühendislik işlemlerinin prensiplerinin tasarım raporunda ayrıntılı olarak değerlendirilmesi.
|
Dersin İçeriği
|
Proses Dizaynı ve Ekonomik Değerlendirme
|