ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Biyolojik ve Kimyasal Kinetik GMÜ403 GÜZ 3+0 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kimyasal kinetik ve hız yasalarını tanır.
    2-Reaksiyon derecelerini yorumlar.
    3-Gıdalardaki bozulma reaksiyonlarında etkili olan parametreleri tanır.
    4-Bozulma reaksiyonlarına ilişkin kinetik hesaplamaları uygular.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Deniz BAŞ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Scott, Fogler H. (1999). Elements of Chemical Reaction Engineering, Prentice Hall, 3rd Ed.
    K2. Göksungur, Y. (2009). Reaction and Fermentation Kinetics in Food Engineering. Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir.
    Yardımcı Kitap YK1. Cemeroğlu, B. S. (2015). Reaksiyon Kinetiği (Gıdaların Bozulma Kinetiği). Bizim Grup Basımevi, Ankara.
    YK2. Cemeroğlu, B. S. (2010). Isıl İşlem (Sterilizasyon, pastörizasyon) Hesaplamaları. B. S. Cemeroğlu (ed.), Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler (s. 467). Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, No: 29. Bizim Grup Basımevi, Ankara.
    Dersin Amacı Gıda mühendisliği öğrencilerine biyolojik ve kimyasal kinetik konularında bilgi ve beceri kazandırmak, hız yasası, reaksiyon hız sabiti, reaksiyon dereceleri konularında bilgi vermek, gıdalardaki bozulma tepkimelerinin kinetiği üzerinde detaylı bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.
    Dersin İçeriği gıdalardaki bozulma reaksiyonların kinetikleri, enzim kinetiği, regresyon hesaplamaları
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster