Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğretim Üyesi Deniz BAŞ
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Cemeroğlu, B. S. (2015). Reaksiyon Kinetiği (Gıdaların Bozulma Kinetiği). Bizim Grup Basımevi, Ankara.
K2. Cemeroğlu, B. S. (2010). Isıl İşlem (Sterilizasyon, pastörizasyon) Hesaplamaları. B. S. Cemeroğlu (ed.), Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler (s. 467). Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, No: 29. Bizim Grup Basımevi, Ankara.
K3. Göksungur, Y. (2009). Reaction and Fermentation Kinetics in Food Engineering. Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir.
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
Gıda mühendisliği öğrencilerine biyolojik ve kimyasal kinetik konularında bilgi ve beceri kazandırmak, hız yasası, reaksiyon hız sabiti, reaksiyon dereceleri konularında bilgi vermek, gıdalardaki bozulma tepkimelerinin kinetiği üzerinde detaylı bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.
|
Dersin İçeriği
|
gıdalardaki bozulma reaksiyonların kinetikleri, enzim kinetiği, regresyon hesaplamaları
|