Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Deniz BAŞ
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Scott, Fogler H. (1999). Elements of Chemical Reaction Engineering, Prentice Hall, 3rd Ed.
K2. Göksungur, Y. (2009). Reaction and Fermentation Kinetics in Food Engineering. Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Cemeroğlu, B. S. (2015). Reaksiyon Kinetiği (Gıdaların Bozulma Kinetiği). Bizim Grup Basımevi, Ankara.
YK2. Cemeroğlu, B. S. (2010). Isıl İşlem (Sterilizasyon, pastörizasyon) Hesaplamaları. B. S. Cemeroğlu (ed.), Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler (s. 467). Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, No: 29. Bizim Grup Basımevi, Ankara.
|
Dersin Amacı
|
Gıda mühendisliği öğrencilerine biyolojik ve kimyasal kinetik konularında bilgi ve beceri kazandırmak, hız yasası, reaksiyon hız sabiti, reaksiyon dereceleri konularında bilgi vermek, gıdalardaki bozulma tepkimelerinin kinetiği üzerinde detaylı bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.
|
Dersin İçeriği
|
gıdalardaki bozulma reaksiyonların kinetikleri, enzim kinetiği, regresyon hesaplamaları
|