Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Veri değerlendirme, bağımlı ve bağımsız değişkenlerin tanımlanması, doğrusal denklikler
|
K1 Sayfa 1-6
|
2
|
Regresyon hesaplamaları, doğrusal olmayan denkliklerin doğrusallaştırılması, yarı-log ve log-log grafikler
|
K1 Sayfa 6-21
|
3
|
Gıdalardaki başlıca bozulma reaksiyonları, reaksiyon hızının belirlenmesi, hız yasası
|
K1 Sayfa 22-38
|
4
|
Reaksiyon dereceleri, sıfırıncı, birinci ve ikinci derece reaksiyonlar
|
K1 Sayfa 38-47
|
5
|
Reaksiyon hız sabitinin hesaplanması
|
K1 Sayfa 47-62
|
6
|
Yarı ömür süresi, reaksiyon derecesine göre yarı ömür hesaplamaları
|
K1 Sayfa 63-70
|
7
|
Çarpışma teorisi
|
K1 Sayfa 111-115
|
8
|
Arrhenius eşitliği, aktivasyon enerjisi, sıcaklığın reaksiyon hızı üzerine etkisi
|
K1 Sayfa 89-108
|
9
|
Mikroorganizmaların inaktivasyonu, canlı kalma eğrisi, D değerinin belirlenmesi
|
K1 Sayfa 117-130
|
10
|
z değeri, Q10 değeri, kinetik katsayıların birbirleriyle olan ilişkileri
|
K1 Sayfa 130-138
|
11
|
Mikroorganizma inaktivasyonunda teorik ısıl işlem koşullarının hesaplanması, letalite, sterilizasyon normu
|
K2 Bölüm 4
|
12
|
Enzim kinetiği
|
K1 Sayfa 175-180
|
13
|
Michaelis-Menten eşitliği, Vmax
|
K1 Sayfa 180-187
K3 Sayfa 53
|
14
|
Fermentasyon kinetiği, Monod eşitliği
|
K3 Sayfa 93-111
|