ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Veri değerlendirme, bağımlı ve bağımsız değişkenlerin tanımlanması, doğrusal denklikler K1 Sayfa 1-6
    2 Regresyon hesaplamaları, doğrusal olmayan denkliklerin doğrusallaştırılması, yarı-log ve log-log grafikler K1 Sayfa 6-21
    3 Gıdalardaki başlıca bozulma reaksiyonları, reaksiyon hızının belirlenmesi, hız yasası K1 Sayfa 22-38
    4 Reaksiyon dereceleri, sıfırıncı, birinci ve ikinci derece reaksiyonlar K1 Sayfa 38-47
    5 Reaksiyon hız sabitinin hesaplanması K1 Sayfa 47-62
    6 Yarı ömür süresi, reaksiyon derecesine göre yarı ömür hesaplamaları K1 Sayfa 63-70
    7 Çarpışma teorisi K1 Sayfa 111-115
    8 Arrhenius eşitliği, aktivasyon enerjisi, sıcaklığın reaksiyon hızı üzerine etkisi K1 Sayfa 89-108
    9 Mikroorganizmaların inaktivasyonu, canlı kalma eğrisi, D değerinin belirlenmesi K1 Sayfa 117-130
    10 z değeri, Q10 değeri, kinetik katsayıların birbirleriyle olan ilişkileri K1 Sayfa 130-138
    11 Mikroorganizma inaktivasyonunda teorik ısıl işlem koşullarının hesaplanması, letalite, sterilizasyon normu K2 Bölüm 4
    12 Enzim kinetiği K1 Sayfa 175-180
    13 Michaelis-Menten eşitliği, Vmax K1 Sayfa 180-187 K3 Sayfa 53
    14 Fermentasyon kinetiği, Monod eşitliği K3 Sayfa 93-111
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster