Ön Koşul
|
GMÜ201 Genel Mikrobiyoloji
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Oğuz AYDEMİR
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Ders notu
K2. Temel Gıda Mikrobiyolojisi, 2016. Dilek Heperkan (Çev. Ed.) Nobel Akademik Yayıncılık, 606 s, Ankara.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Gıda Mikrobiyolojisi, 2010. Osman Erkmen (Ed.), Efil Yayınevi, 552 s, Ankara.
YK2. Gıda Mikrobiyolojisi, 2003. Adnan Ünlütürk ve Fulya Turantaş (Ed.), Meta Basım Matbaacılık Hizmetleri, 606s, Bornova-İzmir.
|
Dersin Amacı
|
Gıdalarda bulunabilecek mikroorganizmalar, bunların kaynakları ve gıdalara bulaşma yolları, meydana getirdikleri hastalıklar, korunma yolları ve gıda güvenliği konularında temel oluşturmak.
|
Dersin İçeriği
|
Gıdaların Mikrobiyal Bozulması, bozulma yapan mikroorganizmalar ve bulaşma yolları, Gıda Güvenliği İndikatörleri, Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalık tipleri, Mikotoksinler, Gıda Muhafaza Yöntemleri, Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemi.
|