ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Mikrobiyolojisi GMÜ202 BAHAR 3+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıdalarda Bulunan Önemli Mikroorganizmaları ve Kaynaklarını kavrar
    2-Mikroorganizmaların gıdalara bulaşma yollarını öğrenir
    3-Gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıkları açıklar
    4-Patojen bakteriler ve önemini öğrenir
    5-Gıda muhafaza yöntemlerini açıklar
    Ön Koşul GMÜ201 Genel Mikrobiyoloji
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Oğuz AYDEMİR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Ders notu K2. Temel Gıda Mikrobiyolojisi, 2016. Dilek Heperkan (Çev. Ed.) Nobel Akademik Yayıncılık, 606 s, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1. Gıda Mikrobiyolojisi, 2010. Osman Erkmen (Ed.), Efil Yayınevi, 552 s, Ankara. YK2. Gıda Mikrobiyolojisi, 2003. Adnan Ünlütürk ve Fulya Turantaş (Ed.), Meta Basım Matbaacılık Hizmetleri, 606s, Bornova-İzmir.
    Dersin Amacı Gıdalarda bulunabilecek mikroorganizmalar, bunların kaynakları ve gıdalara bulaşma yolları, meydana getirdikleri hastalıklar, korunma yolları ve gıda güvenliği konularında temel oluşturmak.
    Dersin İçeriği Gıdaların Mikrobiyal Bozulması, bozulma yapan mikroorganizmalar ve bulaşma yolları, Gıda Güvenliği İndikatörleri, Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalık tipleri, Mikotoksinler, Gıda Muhafaza Yöntemleri, Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster