ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Mesleki Teknik Terimler GMÜ221 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kimya ve gıdayla ile ilgili temel terimeleri öğrenir
    2-Kimya ve gıdaya dayalı laboratuarlarda kullanılan malzeme,ekipman ve cihazların ingilizce karşılıklarını öğrenir
    3-Bilimsel yayınları taramayı öğrenir
    4-Bilimsel yayınları anlamayı ve türkçeye çevirmeyi öğrenir
    Ön Koşul YDI101-YDI102 derslerini almış olmak
    Ders Dili İngilizce
    Dersin Sorumlusu Yrd.Doç.Dr.Baran Önal Ulusoy
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Gallagher, R., Ingram, P., Chemistry Made Clear, Oxford University Press, 1984. 2. Singh, R. P., Heldman, D.R., ,Introduction to Food Engineering, Academic Press, Third edition, 2001.
    Yardımcı Kitap Gıda Mühendisliği Terimleri Rehberi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, Ankara, 2005.
    Dersin Amacı Bu dersin temel amacı ingilizce bilimsel yayınlarda geçen kimya ve gıdaya ait temel terimleri öğrenmek, bilimsel yayınları anlamayı ve türkçeye çevirmeyi öğrenmektir.
    Dersin İçeriği Kimya ve Laboratuarlarındaki temel malzme,ekipman ve cihazların ingilizce karşılıkları Kimyada partiküller (maddenin halleri, karışımlar, karışımların ayrılması) Kimyada partiküller (devam)(atom, periyodik tablo, radyoaktivite) Kimyasal bağlar Mol kavramı Kimyasal değişim Reasiyon hızı Asitler ve bazlar Tuzlar Karbon ve karbon içeren bileşikler Karbon ve karbon içeren bileşikler (devam) Gıda Mühendisliği teknik terimleri Gıda Mühendisliği teknik terimleri(devam) Gıda Mühendisliği proseslerine ait temel terimler
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster