Ön Koşul
|
YDI101-YDI102 derslerini almış olmak
|
Ders Dili
|
İngilizce
|
Dersin Sorumlusu
|
Yrd.Doç.Dr.Baran Önal Ulusoy
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
1. Gallagher, R., Ingram, P., Chemistry Made Clear, Oxford University Press, 1984.
2. Singh, R. P., Heldman, D.R., ,Introduction to Food Engineering, Academic Press, Third edition, 2001.
|
Yardımcı Kitap
|
Gıda Mühendisliği Terimleri Rehberi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, Ankara, 2005.
|
Dersin Amacı
|
Bu dersin temel amacı ingilizce bilimsel yayınlarda geçen kimya ve gıdaya ait temel terimleri öğrenmek, bilimsel yayınları anlamayı ve türkçeye çevirmeyi öğrenmektir.
|
Dersin İçeriği
|
Kimya ve Laboratuarlarındaki temel malzme,ekipman ve cihazların ingilizce karşılıkları
Kimyada partiküller (maddenin halleri, karışımlar, karışımların ayrılması)
Kimyada partiküller (devam)(atom, periyodik tablo, radyoaktivite)
Kimyasal bağlar
Mol kavramı
Kimyasal değişim
Reasiyon hızı
Asitler ve bazlar
Tuzlar
Karbon ve karbon içeren bileşikler
Karbon ve karbon içeren bileşikler (devam)
Gıda Mühendisliği teknik terimleri
Gıda Mühendisliği teknik terimleri(devam)
Gıda Mühendisliği proseslerine ait temel terimler
|