Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Laboratuarın tanıtımı ve laboratuarda çalışma prensipleri konusunda bilgilendirme
|
K2, Bölüm:1 , Sayfa: 1-8
YK1. Tamamı
|
2
|
numune alma yöntem ve kuralları,
analiz sonuçlarının raporlanması
|
K2, Bölüm:1 , Sayfa: 1-8
YK1. Tamamı
|
3
|
kuru madde tayinleri
|
K1, Bölüm:1 , Sayfa: 1-40
K2, Bölüm:2 , Sayfa: 8-13
YK1. Tamamı
|
4
|
kül tayinleri
|
K1, Bölüm:1, Sayfa: 1-40
K2, Bölüm:3, Sayfa: 14-17
YK1. Tamamı
|
5
|
asitlik ve ph tayinleri
|
K2, Bölüm:4 , Sayfa: 17-21
YK1. Tamamı
|
6
|
sıvılarda özgül ağırlık belirleme yöntemleri
|
K2, Bölüm:5 , Sayfa: 23-25
YK1. Tamamı
|
7
|
nişasta tayini
|
K1, Bölüm: 2, Sayfa: 47-129
YK1. Tamamı
|
8
|
toplam şeker tayini
|
K1, Bölüm: 2, Sayfa: 47-129
K2, Bölüm:9 , Sayfa: 34-50
YK1. Tamamı
|
9
|
toplam yağ tayini
|
K1, Bölüm: 3, Sayfa: 135-224
K2, Bölüm:18, Sayfa: 73
YK1. Tamamı
|
10
|
toplam protein tayini
|
K1, Bölüm:4, Sayfa: 227-315
K2, Bölüm:7, Sayfa: 34-38
YK1. Tamamı
|
11
|
Besinsel lif analizi
|
K1, Bölüm:1 , Sayfa: 1-40
YK1. Tamamı
|
12
|
enzim deneyleri
|
K1, Bölüm: 5, Sayfa: 319-398
YK1. Tamamı
|
13
|
askorbik asit tayini
|
K1, Bölüm:1, 6 , Sayfa: 1-40, 411-475
K2, Bölüm:10, Sayfa: 50-53
YK1. Tamamı
|
14
|
tuz tayini
|
K1, Bölüm:1, 6, Sayfa: 1-40, 411-475
K2, Bölüm:8, Sayfa: 38-41
YK1. Tamamı
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Didar Üçüncüoğlu
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Saldamlı, İ., (2014). Gıda Kimyası, Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara
K2. Uylaşer, V., Başoğlu, F., (2011). Temel Gıda Analizleri, Dora Yayıncılık, Bursa
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Gıda Kimyası Laboratuvarı deney föyleri kitapçığı
|
Dersin Amacı
|
Gıdalardaki temel bileşenlerin kimyasal özelliklerinin laboratuar uygulamaları aracılığıyla öğretilmesidir.
|
Dersin İçeriği
|
Gıdalardaki temel bileşenlerin kimyasal özelliklerinin belirlenmesine yönelik laboratuar uygulamaları
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Matematik, fen ve mühendislik bilgilerini uygulama becerisine sahip olma
|
-
|
2
|
Ürün geliştirme çalışmalarını planlama ve uygulama becerisine sahip olma
|
-
|
3
|
Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçları analiz etme ve yorumlama
|
5
|
4
|
Alanında; projelendirme, fizibilite, tasarım, kontrol, süreç yenileme, araştırma geliştirme çalışmalarını kurgulama ve yürütme
|
-
|
5
|
Alanında geliştirilmiş teknolojileri tanıma ve bu teknolojilerin uygulanma sürecinde karşılaşılan sorunları çözme becerisine sahip olma
|
-
|
6
|
Teknolojik gelişmeleri takip ederek çağın sorunları hakkında bilgi edinme ve yapacağı uygulamalarda uygun araçları seçme ve kullanma
|
-
|
7
|
Mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisine sahip olma
|
-
|
8
|
Mühendislik çözümlerinin, evrensel ve toplumsal boyutlarda etkilerini anlamak için gerekli genişlikte eğitim alma
|
-
|
9
|
Alanında gerekli olan bilgiye, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanma
|
3
|
10
|
Alanındaki ulusal ve uluslararası mevzuatı ve diğer düzenlemeleri takip etme
|
4
|
11
|
Alanındaki uygulamalarda çevre, iş güvenliği ve insan sağlığı ile ilgili konuları bilme ve uygulama
|
-
|
12
|
Disiplinler arası takımlarda çalışabilme ve etkin iletişim kurma
|
-
|
13
|
Mesleki ve etik sorumluluk bilinci bilincine sahip olma
|
5
|
14
|
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olma
|
-
|
15
|
Sosyal, kültürel ve toplumsal sorumlulukları kavrama, benimseme ve uygulayabilme becerisine sahip olma
|
-
|