ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Kimyası Laboratuvarı GMÜ304 BAHAR 0+2 Z 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıdaların temel bileşenlerinin belirlenmesinde kullanılan analiz yöntemlerini uygular.
    2-Gıdaların üretimi sırasında meydana gelen kimyasal değişimleri tespit eder.
    3-Gıdalarda kalite kavramını oluşturan özellikleri ve kalite değişimine yol açan etmenleri analizler.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)5011212
    Proje0000
    Laboratuar 0188
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011010
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   72
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     2,4 ---- (2)
    Dersin AKTS Kredisi   2
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Laboratuarın tanıtımı ve laboratuarda çalışma prensipleri konusunda bilgilendirme K2, Bölüm:1 , Sayfa: 1-8 YK1. Tamamı
    2 numune alma yöntem ve kuralları, analiz sonuçlarının raporlanması K2, Bölüm:1 , Sayfa: 1-8 YK1. Tamamı
    3 kuru madde tayinleri K1, Bölüm:1 , Sayfa: 1-40 K2, Bölüm:2 , Sayfa: 8-13 YK1. Tamamı
    4 kül tayinleri K1, Bölüm:1, Sayfa: 1-40 K2, Bölüm:3, Sayfa: 14-17 YK1. Tamamı
    5 asitlik ve ph tayinleri K2, Bölüm:4 , Sayfa: 17-21 YK1. Tamamı
    6 sıvılarda özgül ağırlık belirleme yöntemleri K2, Bölüm:5 , Sayfa: 23-25 YK1. Tamamı
    7 nişasta tayini K1, Bölüm: 2, Sayfa: 47-129 YK1. Tamamı
    8 toplam şeker tayini K1, Bölüm: 2, Sayfa: 47-129 K2, Bölüm:9 , Sayfa: 34-50 YK1. Tamamı
    9 toplam yağ tayini K1, Bölüm: 3, Sayfa: 135-224 K2, Bölüm:18, Sayfa: 73 YK1. Tamamı
    10 toplam protein tayini K1, Bölüm:4, Sayfa: 227-315 K2, Bölüm:7, Sayfa: 34-38 YK1. Tamamı
    11 Besinsel lif analizi K1, Bölüm:1 , Sayfa: 1-40 YK1. Tamamı
    12 enzim deneyleri K1, Bölüm: 5, Sayfa: 319-398 YK1. Tamamı
    13 askorbik asit tayini K1, Bölüm:1, 6 , Sayfa: 1-40, 411-475 K2, Bölüm:10, Sayfa: 50-53 YK1. Tamamı
    14 tuz tayini K1, Bölüm:1, 6, Sayfa: 1-40, 411-475 K2, Bölüm:8, Sayfa: 38-41 YK1. Tamamı
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Didar Üçüncüoğlu
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Saldamlı, İ., (2014). Gıda Kimyası, Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara K2. Uylaşer, V., Başoğlu, F., (2011). Temel Gıda Analizleri, Dora Yayıncılık, Bursa
    Yardımcı Kitap YK1. Gıda Kimyası Laboratuvarı deney föyleri kitapçığı
    Dersin Amacı Gıdalardaki temel bileşenlerin kimyasal özelliklerinin laboratuar uygulamaları aracılığıyla öğretilmesidir.
    Dersin İçeriği Gıdalardaki temel bileşenlerin kimyasal özelliklerinin belirlenmesine yönelik laboratuar uygulamaları
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Matematik, fen ve mühendislik bilgilerini uygulama becerisine sahip olma -
    2 Ürün geliştirme çalışmalarını planlama ve uygulama becerisine sahip olma -
    3 Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçları analiz etme ve yorumlama 5
    4 Alanında; projelendirme, fizibilite, tasarım, kontrol, süreç yenileme, araştırma geliştirme çalışmalarını kurgulama ve yürütme -
    5 Alanında geliştirilmiş teknolojileri tanıma ve bu teknolojilerin uygulanma sürecinde karşılaşılan sorunları çözme becerisine sahip olma -
    6 Teknolojik gelişmeleri takip ederek çağın sorunları hakkında bilgi edinme ve yapacağı uygulamalarda uygun araçları seçme ve kullanma -
    7 Mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisine sahip olma -
    8 Mühendislik çözümlerinin, evrensel ve toplumsal boyutlarda etkilerini anlamak için gerekli genişlikte eğitim alma -
    9 Alanında gerekli olan bilgiye, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanma 3
    10 Alanındaki ulusal ve uluslararası mevzuatı ve diğer düzenlemeleri takip etme 4
    11 Alanındaki uygulamalarda çevre, iş güvenliği ve insan sağlığı ile ilgili konuları bilme ve uygulama -
    12 Disiplinler arası takımlarda çalışabilme ve etkin iletişim kurma -
    13 Mesleki ve etik sorumluluk bilinci bilincine sahip olma 5
    14 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olma -
    15 Sosyal, kültürel ve toplumsal sorumlulukları kavrama, benimseme ve uygulayabilme becerisine sahip olma -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster