ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Kimyası Laboratuvarı GMÜ304 BAHAR 0+2 Z 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıdaların temel bileşenlerinin belirlenmesinde kullanılan analiz yöntemlerini uygular.
    2-Gıdaların üretimi sırasında meydana gelen kimyasal değişimleri tespit eder.
    3-Gıdalarda kalite kavramını oluşturan özellikleri ve kalite değişimine yol açan etmenleri analizler.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Didar Üçüncüoğlu
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Saldamlı, İ., (2014). Gıda Kimyası, Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara K2. Uylaşer, V., Başoğlu, F., (2011). Temel Gıda Analizleri, Dora Yayıncılık, Bursa
    Yardımcı Kitap YK1. Gıda Kimyası Laboratuvarı deney föyleri kitapçığı
    Dersin Amacı Gıdalardaki temel bileşenlerin kimyasal özelliklerinin laboratuar uygulamaları aracılığıyla öğretilmesidir.
    Dersin İçeriği Gıdalardaki temel bileşenlerin kimyasal özelliklerinin belirlenmesine yönelik laboratuar uygulamaları
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster