Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Ambalajın tanımı, ambalajlama ve ambalajın önemi ve ambalajdan beklentiler ve gıdalardaki biyolojik, mikrobiyolojik, kimyasal ve fiziksel bozulmalar.
|
|
2
|
Ambalaj malzemelerinin koruma fonksiyonları ile gıda bozulmaları arasındaki ilişkiler
|
|
3
|
Kağıt ve karton ambalajlar
|
|
4
|
Cam ambalajlar
|
|
5
|
Ahşap ve Alüminyum ambalajlar
|
|
6
|
Teneke ambalajlar
|
|
7
|
Plastikler ve plastik esaslı ambalaj malzemeleri
|
|
8
|
Çok katlı ambalaj malzemeleri
|
|
9
|
Aseptik ambalajlama
|
|
10
|
Modifiye atmosfer paketleme
|
|
11
|
Et ve et ürünlerinin ambalajlanması
|
|
12
|
Hububat ve meyve sebze ürünlerinin ambalajlanması
|
|
13
|
Yenilebilir ambalajlar
|
|
14
|
Ambalajlamada nanoteknoloji uygulamaları, aktif ve akıllı paketleme
|
|