ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda ve Beslenme GMÜ324 GÜZ-BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Beslenme ilkelerini kavramak.
    2-Gıdaların sindirim, emilim ve metabolizmalarını öğrenmek.
    3-Beslenmede dikkat edilecek konuları öğrenmek.
    4-Gıdaların besin değerini kavramak.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr. Hüdayi ERCOŞKUN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K 1. Baysal, A., 1999. Beslenme. Hatiboğlu, Ankara. K 2. Aksoy, M., 2008. Beslenme Biyokimyası. Hatiboğlu, Ankara. K 3. Demirci, M. 2011. Beslenme. Gıda Teknolojisi Derneği. Ankara K 4. Gürdöl, F. 2014. Beslenme Biyokimyası. Nobel Tıp Kitabevi. İstanbul. K 5. Tayar, M., Haşıl Korkmaz, N., Özkerleş, H. E. 2017. Beslenme İlkeleri. Dora Yayın. Bursa
    Yardımcı Kitap Y K 1. Türkoğlu. 2012. Beslenme Kitabı. Cirius Yayın. İstanbul Y K 2. Bulduk, S. 2018. Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama. Detay Yayıncılık. Ankara
    Dersin Amacı Öğrencilerin, beslenme ilkeleri ve beslenme biyokimyası hakkında temel oluşturmasını sağlamak.
    Dersin İçeriği Besin grupları, Karbonhidrat, yağ ve proteinlerin metabolizması, mineraller, vitaminler, özel durumlarda beslenme, beslenme ile ilgili güncel sorunlar.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster