ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Özel Gıdalar Teknolojisi GMÜ326 GÜZ-BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Çeşitli gıda ürünlerinin ev ve endüstriyel üretim yöntemleri öğrenir.
    2-Ürün kalitesini etkileyen faktörleri mevzuatta gösterilen şartlarda uygular.
    3-Üretim tekniklerinin optimize edilmesi alışkanlığı kazanır.
    4-Laboratuar ölçeğinde ve endüstriyel ArGe faaliyetleri alışkanlığı kazanır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu ÖĞR. GÖR. DİDAR ÜÇÜNCÜOĞLU
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar ALTAN A, 2008. Özel Gıdalar Teknolojisi. Çukurova Üniversitesi Genel Yayın No:178, Adana
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Günlük hayatta yaygın tüketilen peynir, poğaça, dondurma, hamburger köfte, reçel, konserve, salça, mayonez, ketçap gibi özel prosesli gıdaların bilimsel tekniklerin kullanılarak optimum şartlarda üretimini sağlamak amaçlanmıştır.
    Dersin İçeriği Özel gıdaların üretim teknolojilerinin incelenmesi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster