Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Fonksiyonel gıda tanımı, fonksiyonel gıdalara gıda endüstrisinin yaklaşımı ve bu konudaki politikaların belirlenmesinde ele alınacak konular
|
K1-Ders notları ve/veya konuyla ilgili makaleler
|
2
|
Fonksiyonel Gıdalar ve Sağlık
|
K1-Ders notları ve/veya konuyla ilgili makaleler
|
3
|
Serbest Radikaller ve Antioksidanlar
|
K1-Ders notları ve/veya konuyla ilgili makaleler
|
4
|
Fenolik Bileşenler
|
K1-Ders notları ve/veya konuyla ilgili makaleler
|
5
|
Probiyotikler ve Prebiyotikler
|
K1-Ders notları ve/veya konuyla ilgili makaleler
|
6
|
Fonksiyonel Yağ Asitleri ve Yapılandırılmış Yağlar
|
K1-Ders notları ve/veya konuyla ilgili makaleler
|
7
|
Yulaf ile Buğday ürünleri ve fonksiyonel etkileri
|
K1-Ders notları ve/veya konuyla ilgili makaleler
|
8
|
Sebze ürünleri ve fonksiyonel özellikleri
|
K1-Ders notları ve/veya konuyla ilgili makaleler
|
9
|
Soğan ve sarımsaktaki fonksiyonel bileşikler
|
K1-Ders notları ve/veya konuyla ilgili makaleler
|
10
|
Karotenoidler, Turunçgil fitokimyasalları, Soya fasülyesi ve Genistein
|
K1-Ders notları ve/veya konuyla ilgili makaleler
|
11
|
Oligosakkaritler
|
K1-Ders notları ve/veya konuyla ilgili makaleler
|
12
|
Deniz ürünlerindeki foksiyonel yağ ve proteinler
|
K1-Ders notları ve/veya konuyla ilgili makaleler
|
13
|
Nanoteknoloji, enkapsülasyon
|
K1-Ders notları ve/veya konuyla ilgili makaleler
|
14
|
Yenilebilir film ve kaplamalar
|
K1-Ders notları ve/veya konuyla ilgili makaleler
|