ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Peynir Teknolojisi GMÜ426 GÜZ-BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Peynir çeşitlerini tanır.
    2-Peynir yapım yöntemlerini kavrar.
    3-Peynir üretim teknolojilerini tanır.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler012424
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)4011010
    Proje2012828
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 4011515
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   119
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,97 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 PEYNİRE GİRİŞ K1-BÖLÜM1
    2 BEYAZ PEYNİR K1-BÖLÜM2
    3 KAŞAR PEYNİRİ K1-BÖLÜM3
    4 TULUM PEYNİRİ K1-BÖLÜM4
    5 SÜZME PEYNİR K1-BÖLÜM5
    6 LABNE K1-BÖLÜM6
    7 ERİTME PEYNİR K1-BÖLÜM7
    8 CHEDDAR PEYNİRİ K1-BÖLÜM8
    9 GOUDA PEYNİRİ K1-BÖLÜM9
    10 ROQUEFORT PEYNİRİ K1-BÖLÜM10
    11 ÖĞRENCİ SUNUMLARI
    12 ÖĞRENCİ SUNUMLARI
    13 ÖĞRENCİ SUNUMLARI
    14 ÖĞRENCİ SUNUMLARI
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Oğuz AYDEMİR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Ders Notu.
    Yardımcı Kitap 1. Üçüncü, M., 2005. Süt ve Mamülleri Teknolojisi, Meta Basım, İzmir 2. Üçüncü, M., 2004. A`dan Z`ye Peynir Teknolojisi cilt 1-2. Meta basım, İzmir. 3. Hayaloğlu, A. ve Özer, B., 2011. Peynir Biliminin Temelleri. Sidas, İzmir. 4. Fox, P.F, McSweeney, P.L.H., Cogan, T.M., Guinee, T.P., 2004. Cheese: Chemistry physics and microbiology, 3rd edn. General aspects, London: Elsevier.
    Dersin Amacı Öğrencilerin peynir çeşitleri, peynir üretim teknolojileri ve peynir olgunlaşması konularında temel oluşturmasını sağlamak.
    Dersin İçeriği Peynirin oluşum kimyası, peynir çeşitleri, peynir işlenecek süte uygulanan ön işlemler, peynir üretim teknolojileri, önemli yerli ve yabancı peynirler ve üretim teknolojileri.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Matematik, fen ve mühendislik bilgilerini uygulama becerisine sahip olma 3
    2 Ürün geliştirme çalışmalarını planlama ve uygulama becerisine sahip olma -
    3 Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçları analiz etme ve yorumlama -
    4 Alanında; projelendirme, fizibilite, tasarım, kontrol, süreç yenileme, araştırma geliştirme çalışmalarını kurgulama ve yürütme -
    5 Alanında geliştirilmiş teknolojileri tanıma ve bu teknolojilerin uygulanma sürecinde karşılaşılan sorunları çözme becerisine sahip olma 3
    6 Teknolojik gelişmeleri takip ederek çağın sorunları hakkında bilgi edinme ve yapacağı uygulamalarda uygun araçları seçme ve kullanma 3
    7 Mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisine sahip olma -
    8 Mühendislik çözümlerinin, evrensel ve toplumsal boyutlarda etkilerini anlamak için gerekli genişlikte eğitim alma 3
    9 Alanında gerekli olan bilgiye, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanma 4
    10 Alanındaki ulusal ve uluslararası mevzuatı ve diğer düzenlemeleri takip etme 4
    11 Alanındaki uygulamalarda çevre, iş güvenliği ve insan sağlığı ile ilgili konuları bilme ve uygulama 2
    12 Disiplinler arası takımlarda çalışabilme ve etkin iletişim kurma 2
    13 Mesleki ve etik sorumluluk bilinci bilincine sahip olma 3
    14 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olma 3
    15 Sosyal, kültürel ve toplumsal sorumlulukları kavrama, benimseme ve uygulayabilme becerisine sahip olma 3
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster