ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Peynir Teknolojisi GMÜ426 GÜZ-BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Peynir çeşitlerini tanır.
    2-Peynir yapım yöntemlerini kavrar.
    3-Peynir üretim teknolojilerini tanır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Oğuz AYDEMİR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Ders Notu.
    Yardımcı Kitap 1. Üçüncü, M., 2005. Süt ve Mamülleri Teknolojisi, Meta Basım, İzmir 2. Üçüncü, M., 2004. A`dan Z`ye Peynir Teknolojisi cilt 1-2. Meta basım, İzmir. 3. Hayaloğlu, A. ve Özer, B., 2011. Peynir Biliminin Temelleri. Sidas, İzmir. 4. Fox, P.F, McSweeney, P.L.H., Cogan, T.M., Guinee, T.P., 2004. Cheese: Chemistry physics and microbiology, 3rd edn. General aspects, London: Elsevier.
    Dersin Amacı Öğrencilerin peynir çeşitleri, peynir üretim teknolojileri ve peynir olgunlaşması konularında temel oluşturmasını sağlamak.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster