ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Peynir Teknolojisi GMÜ426 GÜZ-BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Peynir çeşitlerini tanır.
    2-Peynir yapım yöntemlerini kavrar.
    3-Peynir üretim teknolojilerini tanır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Oğuz AYDEMİR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Ders Notu.
    Yardımcı Kitap 1. Üçüncü, M., 2005. Süt ve Mamülleri Teknolojisi, Meta Basım, İzmir 2. Üçüncü, M., 2004. A`dan Z`ye Peynir Teknolojisi cilt 1-2. Meta basım, İzmir. 3. Hayaloğlu, A. ve Özer, B., 2011. Peynir Biliminin Temelleri. Sidas, İzmir. 4. Fox, P.F, McSweeney, P.L.H., Cogan, T.M., Guinee, T.P., 2004. Cheese: Chemistry physics and microbiology, 3rd edn. General aspects, London: Elsevier.
    Dersin Amacı Öğrencilerin peynir çeşitleri, peynir üretim teknolojileri ve peynir olgunlaşması konularında temel oluşturmasını sağlamak.
    Dersin İçeriği Peynirin oluşum kimyası, peynir çeşitleri, peynir işlenecek süte uygulanan ön işlemler, peynir üretim teknolojileri, önemli yerli ve yabancı peynirler ve üretim teknolojileri.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster