ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yağ Teknolojisinde Yeni Teknikler GMÜ428 GÜZ-BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tohum ve meyve kökenli ham yağların üretim süreçlerinin kavrar
    2-Yağ rafinasyonu ve katı yağ üretim süreçleri hakkında bilgi sahibi olur
    3-Üretim süreçlerinde kalite sağlama ve kalite kontrol prensiplerinin kavrar
    4-Ulusal düzeyde yağ sektörünü tanır
    5-Yağ teknolojisi alanında teknolojik gelişmeleri izler
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd.Doç.Dr.Baran Önal Ulusoy
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Kayahan, M., Tekin, A., Zeytinyağı üretim teknolojisi, Filiz matbaacılık San. ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, 2006. 2. Kayahan, M., Yağlı tohumlardan ham yağ üretim teknolojisi, Filiz matbaacılık San. ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, 2004. 3. Kayahan, M., Yemeklik rafinasyon teknolojisi, Filiz matbaacılık San. ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, 2005.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı gıdanın temel bileşenlerinden olan yağın, yağlık tohumlu bitkilerden ve yağlık meyveden nasıl elde eldildiği, elde edildiği tohum ya da meyveye göre yemeklik yağ eldesine kadar uygulanan teknolojik işlem basamakları ile bu işlemlerin son ürününün kalitesi üzerine etkileri hakkında bilgi vermektir.
    Dersin İçeriği Yağ üretiminde yararlanılan başlıca yağlı bitkiler Yağlık tohumlarının depolanması Yağlık tohumlardan yağ sızdırılmak üzere hazırlanması Yağlık tohumlardan yağ eldesi işlemleri Yağlık tohumlardan yağ eldesi işlemleri(devam) Hamyağların bileşimi ve rafinasyonun temel prensipleri Hamyağların rafinasyonu: degumming ve nötralizasyon Hamyağların rafinasyonu :renk açma, deodorizasyon ve vinterizasyon Zeytin yağı üretim teknolojisi Zeytinyağının bileşimi Zeytinyağının standardizasyonu ve kalite ölçütleri Zeytinden elde edilen yan ürünler Ödev sunumları
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster