ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri GMÜ420 GÜZ-BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yağların modifikasyonuna ait temel bilgileri kavrar
    2-Sıvı yağlardan katı yağ elde edilmesinde kullanılan yöntemlerin temelini öğrenir
    3-Üretim süreçlerinde kalitenin sağlanması ve kalitenin kontrolünü öğrenir
    4-Yağların modifikasyonunda kullanılan yöntemlerle ilgili bilimsel yayınlar ulaşmayı ve bu yayınlardan yararlanarak sunum hazırlamayı öğrenir
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd.Doç.Dr.Baran Önal Ulusoy
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1.Kayahan, M., Modifiye yağlar ve üretim teknolojileri, ODTÜ Geliştirme Vakfı, 2002.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin ilk amacı sıvı yağlardan değişik amaçlar için katı yağ üretiminde kullanılan en son teknolojik yöntemlerin öğretilmesidir.
    Dersin İçeriği Lipid kimyası (özet) Yağların modifikasyonlarına ait temel bilgiler Fraksiyone-kristalizasyon teknolojisi Fraksiyone-kristalizasyon teknolojisİ (devam) Hidrojenasyon teknolojisi Hidrojenasyon teknolojisi (devam) İnteresterifikasyon (in-es) teknolojisi İnteresterifikasyon (in-es) teknolojisi (kimyasal) İnteresterifikasyon (in-es) teknolojisi(enzimatik) Margarin üretim teknolojisi Margarin üretim teknolojisi(devam) Kızartma yağları Kızartma sırasında yağda ve kızartılan gıdada meydana gelen fiziksel ve kimya değişimler Ödev sunumu
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster