ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Muhafaza Yöntemleri ve Raf Ömrü GMÜ432 GÜZ-BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıdaların bozulma şekilleri ve nedenleri hakkında bilgi edinir.
    2-Bozulmayı önlemede uyulması gerekli kurallar ve yöntemler hakkında bilgi edinir
    3-Genel olarak uygulanan muhafaza yöntemleri konularında bilgi sahibi olur.
    4-Genel muhafaza yöntemleri dışındaki muhafaza teknikleri ve yeni yöntemler hakkında bilgiler edinir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Seda ÖZGEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Gıda Muhafaza, editörü: Yrd. Doç. Dr. Filiz Susuz Alanyalı, Anadolu Üniveristesi Yayını No: 1948. (http://www.bilgi.anadolu.edu.tr/eKitap/GKA104U.pdf) Gıda Teknolojisi, Sıdıka Bulduk, Detay Yayıncılık, 2010. Isıl Olmayan Gıda Muhafaza Yöntemleri, Taner Baysal.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Gıdaların işlenmesi ve depolanması esnasında fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik bozulmalara karşı uygulanan muhafaza yöntemleri hakkında bilgiler vermek.
    Dersin İçeriği Gıdaların bileşimi ve gıda muhafazasının temelleri, geleneksel ve endüstriyel olarak uygulanan muhafaza yöntemleri ile yeni gelişmekte olan muhafaza yöntemleri ve uygulama alanları, muhafaza yöntemlerinin avantajları ve dezavantajları
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster