Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Seda ÖZGEN
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1 Bulduk, S. (2010) "Gıda Teknolojisi" Detay Yayıncılık
K2 Baysal, T. (2012), "Gıda Mühendisliğinde Isıl Olmayan Teknolojiler" Nobel Akademik Yayıncılık
|
Yardımcı Kitap
|
YK1 Barbosa-Canovas, G. V., Tapia, M. S., Pilar Cano, M. (2000). Novel Food Processing Technologies. CRC Press, ABD.
|
Dersin Amacı
|
Gıdaların işlenmesi ve depolanması esnasında fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik bozulmalara karşı uygulanan muhafaza yöntemleri hakkında bilgiler vermek.
|
Dersin İçeriği
|
Gıdaların bileşimi ve gıda muhafazasının temelleri, geleneksel ve endüstriyel olarak uygulanan muhafaza yöntemleri ile yeni gelişmekte olan muhafaza yöntemleri ve uygulama alanları, muhafaza yöntemlerinin avantajları ve dezavantajları
|