Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Gıdalardaki fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik bozulmalar
|
K1,K2
|
2
|
Isı uygulaması ile muhafaza
|
K1,K2
|
3
|
Soğuk uygulaması ile muhafaza
|
K1,K2
|
4
|
Dondurarak muhafaza
|
K1,K2
|
5
|
Kurutarak muhafaza
|
K1,K2
|
6
|
Koruyucu maddelerle muhafaza
|
K1,K2
|
7
|
Yüksek basınç uygulamaları
|
K1,K2
|
8
|
Enzim ve mikroorganizmalarla muhafaza (Biyokonserveleme)
|
K1,K2
|
9
|
Işınlarla muhafaza
|
K1,K2
|
10
|
Vurgulu elektrik alan, vurgulu ışık, ultrason
|
K1,K2
|
11
|
Minimum işlenmiş gıdalar ve modifiye atmosfer paketleme
|
K1,K2
|
12
|
Yenilebilir ambalajlar
|
K1,K2
|
13
|
Süperkritik karbondioksit uygulamaları
|
K1,K2
|
14
|
Ozmotik dehidrasyon
|
K1,K2
|