ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Temel İşlemler Laboratuarı GMÜ312 BAHAR 0+2 Z 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıda mühendisliğinde gerekli olan temel bilgileri uygulamalı olarak öğrenir.
    2-Gıda işleme sistemlerinin temel prensiplerini kavrar.
    3-Farklı işleme tekniklerinin farklı gıda ürünleri için uygulama yöntemlerini kavrar.
    4-Gıda işleme sistemlerinde karşılaşılabilecek sorunları çözebilmek için yapılması gerekenleri kavrar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14228
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)25166
    Proje0000
    Laboratuar 25000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011010
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   72
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     2,4 ---- (2)
    Dersin AKTS Kredisi   2
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Temel işlemler konusunda ön bilgiler verilmesi, gerekli kaynakların ve laboratuarın tanıtımı
    2 Sıvı ve gazların difüzyon katsayıları ile ilgili teorik bilgiler
    3 Sıvı ve gazların difüzyon katsayılarının ölçümü deneyi
    4 Dondurma işlemi ile ilgili teorik bilgiler
    5 Dondurma deneyi
    6 Kurutma
    7 Tepsili kurutucu deneyi
    8 Akışkanlar mekaniği ile ilgili teorik bilgi ve formüller
    9 Borularda sürtünme kayıplarının incelenmesi deneyi
    10 Isı transferi yasaları ve ısı değiştiriciler ile ilgili temel bilgiler
    11 Isı değiştirici deneyi
    12 Akış rejimleriyle ilgili teorik bilgi
    13 Akış rejiminin belirlenmesi:Osborne Reynolds deneyi
    14 Yıl sonu genel tekrarı ve problem saati
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr.Öğr.Üyesi Seda ÖZGEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Laboratuvar deney föyü.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Gıda endüstrisindeki temel mühendislik kavramlarının ve hesaplamalarının deney düzenekleri aracılığıyla uygulamalı olarak öğretilmesi.
    Dersin İçeriği Sıvı ve gazların difüzyonu, gıdaların dondurulması, kurutma, borularda sürtünme kayıpları, ısı değiştirici, akış rejiminin belirlenmesi
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Matematik, fen ve mühendislik bilgilerini uygulama becerisi 5
    2 Ürün geliştirme çalışmalarını planlama ve uygulama becerisi 4
    3 Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi 5
    4 Alanında; projelendirme, fizibilite, tasarım, kontrol, süreç yenileme, araştırma geliştirme çalışmalarını kurgulama ve yürütme becerisi 4
    5 Alanında geliştirilmiş teknolojileri tanıma ve bu teknolojilerin uygulanma sürecinde karşılaşılan sorunları çözme becerisi. 5
    6 Teknolojik gelişmeleri takip ederek çağın sorunları hakkında bilgi edinme ve yapacağı uygulamalarda uygun araçları seçme ve kullanma becerisi 4
    7 Mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi 5
    8 Mühendislik çözümlerinin, evrensel ve toplumsal boyutlarda etkilerini anlamak için gerekli genişlikte eğitim 4
    9 Alanında gerekli olan bilgiye, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanarak ulaşabilme becerisi 5
    10 Alanındaki ulusal ve uluslararası mevzuatı ve diğer düzenlemeleri takip edebilme -
    11 Alanındaki uygulamalarda çevre, iş güvenliği ve insan sağlığı ile ilgili konuları bilme ve uygulama becerisi -
    12 Disiplinler arası takımlarda çalışabilme ve etkin iletişim kurma becerisi -
    13 Mesleki ve etik sorumluluk bilinci -
    14 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci 5
    15 Sosyal, kültürel ve toplumsal sorumlulukları kavrama, benimseme ve uygulayabilme becerisi -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster