ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Temel İşlemler Laboratuarı GMÜ312 BAHAR 0+2 Z 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıda mühendisliğinde gerekli olan temel bilgileri uygular.
    2-Gıda işleme sistemlerinin temel prensiplerini açıklar.
    3-Farklı işleme tekniklerinin farklı gıda ürünleri için uygulama yöntemlerini karşılaştırır.
    4-Gıda işleme sistemlerinde karşılaşılabilecek sorunları çözebilmek için yapılması gerekenlere karar verir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Sezin TUTA ŞİMŞEK, Doç. Dr. Emin Burçin ÖZVURAL, Dr. Öğr. Üyesi Seda ÖZGEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. GMÜ312 Temel İşlemler Lab. Föyü
    Yardımcı Kitap YK1. Cemeroğlu, B.. (2017). Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler-1. Cilt. Bizim Grup Basımevi, Ankara. YK2. Cemeroğlu, B.. (2017). Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler-2. Cilt. Bizim Grup Basımevi, Ankara.
    Dersin Amacı Gıda endüstrisindeki temel mühendislik kavramlarının ve hesaplamalarının deney düzenekleri aracılığıyla uygulamalı olarak öğretilmesi.
    Dersin İçeriği Sıvı ve gazların difüzyonu, gıdaların dondurulması, kurutma, borularda sürtünme kayıpları, ısı değiştirici, akış rejiminin belirlenmesi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster