ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Analizleri Laboratuarı GMÜ409 GÜZ 0+2 Z 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıda teknolojisi kapsamında yer alan bazı kimyasal analiz tekniklerini uygular.
    2-Bazı spektroskopik analiz tekniklerini uygular.
    3-Bazı kromatografik analiz tekniklerini uygular.
    4-Meslek hayatlarında karşılaşacakları cihazlarda uygulama yapar.
    Ön Koşul GMÜ 308 Gıda Kimyası Laboratuar dersini almış olmak.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr.Baran Önal Ulusoy
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Arş.Gör. Elif Gökşen Sakar
    Kaynaklar K1.GMÜ 409 Gıda Analiz Lab. Ders notları K2. Cemeroğlu, B. (2010). Gıda Analizleri (2. Baskı). Nobel Yayınevi, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1.Skoog, D.A., Holler, F.J. & Crouch, S.R. (2017) Principles of instrumental analysis. (7.Baskı). Cengage Learning, Inc, Mason, OH.
    Dersin Amacı Öğrencilere meslek hayatlarında her zaman karşılaşacakları enstrümental analiz cihazlarının bazılarının tanıtılması, enstrümental ve kimyasal analiz yöntemlerinin temel prensiplerin verilmesi ve bunlara ilişkin uygulamaların yaptırılmasıdır.
    Dersin İçeriği Kimyasal gıda analiz yöntemleri (Manual Testler) ve Enstrümantal analiz cihazları kullanılarak yapılan gıda analizleri
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster