Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Laboratuvarın tanıtımı,laboratuvar kuralları hakkında bilgi verme, öğrencilerin deney gruplarına ayrılması
|
K1-DENEY-1
|
2
|
Meyve sularında çözünür kuru madde (Bx) ölçümü; formol sayısı ve peroksidaz testi, pektin tayini
|
K1-DENEY-8
|
3
|
Et ürünlerinde Nitrosomyoglobin,renk, tuz tayini
|
K1-DENEY-2
|
4
|
Et ve et ürünlerinde TBA-kokuşma-protein
|
K1-DENEY-3
|
5
|
Süt kabul analizleri (platform testleri)
|
K1-DENEY-4
|
6
|
Sütte ısıl işlemin kontrolü (alkali fosfataz, peroksidaz ve bulanıklık testleri)
|
K1-DENEY-5
|
7
|
Sedimentasyon ve jelatinizasyon testleri, Gluten testleri (yaş, kuru, gluten indeksi ile makarnalarda pişirme testi, hacim artışı, suya geçen madde miktarı tayinleri
|
K1-DENEY-6 VE 7
|
8
|
UV-Görünür Spektrofotometrenin tanıtımı ve
Görünür Bölge Spektrofotometresiyle meyve sularında polifenol tayini
|
K1-ENSTRÜMENTAL-DENEY-1
|
9
|
UV-Görünür Bölge Spektrofotometresi ile Absorbansın toplanabilirliğinin gösterilmesi
|
K1-ENSTRÜMENTAL-DENEY-2
|
10
|
Atomik absorbsiyon spektrofotometresinin tanıtımı ve sularda demir tayini
|
K1-ENSTRÜMENTAL-DENEY-3
|
11
|
FTIR-ATR cihazının tanıtımı ve organik bileş,iklerin kimyasal yapısının tayini
|
K1-ENSTRÜMENTAL-DENEY-4
|
12
|
İnce Tabaka Kromatografisiyle gıdalardaki sentetik boyalarının teşhis
|
K1-ENSTRÜMENTAL-DENEY-5
|
13
|
Yüksek Basınç Sıvı Kromatografisi (HPLC) nin tanıtımı ve kolalı içeceklerde kafein analizi
|
K1-ENSTRÜMENTAL-DENEY-6
|
14
|
Yağlarda Gaz Kromatografisi Cihazının tanıtımı ve Yağ asitleri metil esterlerinin analizi
|
K1-ENSTRÜMENTAL-DENEY-7
|